Kérdés:
Hogyan használhatja az eldobható kulacsot korlátlan ideig?
Josh Withee
2018-05-11 00:35:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szeretem az eldobható vizes palackokat annyiszor felhasználni, ahányszor csak lehet, hogy sok felhasználási lehetőséget kapjanak, mielőtt újrahasznosítanák.

Feltéve, hogy továbbra is megfelelően mossa az eldobható kulacsot, biztonságos és megvalósítható-e továbbra is ugyanannak az üvegnek a használata? Azt olvastam, hogy ha napsütésben hagyjuk őket, a műanyag a vegyi anyagokat a vízbe juttatja. De ha az üveget védik a naptól, vannak-e más dolgok, amelyek miatt romlik vagy vérzik a vegyszerek? Mit lehet tenni annak működőképessége érdekében?

Nem tudtam, hogy a műanyag vegyszereket szivárgott a vízbe ...
Mindaddig, amíg hosszú ideig (hónapokig) nem tárolja a vizet a palackban, nem lehet más problémája, csak a kupak nem illeszkedő vagy eltéved egy idő után. Jól megy. Köszönjük, hogy újra felhasználta a műanyag edények kidobása előtt. +1
Attól függően, hogy hol élsz, az újrafelhasználás nem biztos, hogy olyan hasznos, mint gondolnád ... Például sivatagi éghajlaton a víz értékes, a hulladéklerakók pedig nem. Attól függ, mennyire alaposan mossa meg ... a gyors öblítés nyilvánvaló környezeti győzelem.
Kettő válaszokat:
arieljannai
2018-05-11 02:36:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A műanyag palackok lejárati dátummal rendelkeznek - a műanyag felszabadítja az anyagokat és vegyszereket, és egy idő után, még jól megtakarítva is (ahogy megpróbálja), újrahasznosítani kell.

Ön megnézhet egy vizes palackot, és a rajta található lejárati idő nagyjából a műanyag palack lejárati ideje.
(Ha találok forrást - frissítem)

Tehát próbáljon jó állapotban megmenteni - tartsa távol a hőtől és a naptól. Ezenkívül természetesen csak hideg / szobahőmérsékletű folyadékokhoz alkalmas.

(Ha nem tévedek, kb. Egy évig kaphatja)

Carsogrin
2018-05-16 17:39:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Üdvözlöm a hulladékmennyiség csökkentésének vágyát, de…

Fontos, hogy bizonyos újrahasznosítható palackokat ne használjon újra. (Valahogy varázslatosan rendben van a benne lévő eredeti termékkel [vagy egyébként több így, de van egy probléma az újbóli felhasználásával.] Úgy gondolom (d), hogy magabiztosan a megfelelő számot 1 (és esetleg 2); amit most olvastam, 7-et említ, tehát lehet, hogy mindkettő, vagy országonként változhat. [Szerkesztés: ... Vagy lehet, hogy a BPA és a ftalátok különálló kérdések.]

Van egy egészségügyi probléma. Korábban azt hittem, hogy nincs állandó hatás, de amit most olvastam, az mást sugall. (Bocsánatkéréssel) otthagylak egy keresést; kezdje az „egészségügyi BPA” keresésével. A szóban forgó vegyi anyag BPA; az újrahasznosítható 1. szám a PETE, és amit most olvastam, a polikarbonátról (7. szám) beszél. A három közül az első kettő különböző kérdés lehet. (Biztos vagyok benne, hogy van még egy vegyszer is, amely kimosódik - esetleg ftalát (ok). [Szerkesztés: A PETE polietilén-tereftalát.])

A következő a legriasztóbb cikk, amelyet most találtam; ez nem jóváhagyás.
https://draxe.com/bpa-toxic-effects/

Vásárolhat BPA nélküli palackot, vagy csak üveggel vagy fémmel mehet.

E cikk szerint…
https://www.newscientist.com/article/2123098-bpa-free-water-bottles-may-contain-another-harmful-chemical/
... úgy tűnik, hogy a helyettesítő BHPF is káros.

Ne feledje, hogy egy palack forró vízben történő mosása súlyosbíthatja a problémát.

Ezen okok miatt a "hack" az, hogy nincs.

Ez nagyon jó válasz! Az a következtetés, hogy nincs hackelés, örvendetes válasz, különösen ebben az esetben, mert a válaszod * jól kutatott és a forrásokat idézi *. Köszönöm és üdvözlöm a Lifehacks-nél!
Nem. A vízbe kiömlő műanyagok akkor válnak problémává, ha egy adag vizet hosszú ideig (azaz hónapokig vagy évekig) tárol a palackban - mert a vegyi anyagok koncentrációja a vízben lassan, esetleg káros szintre emelkedik. Nem kérdés, ha minden nap feltölti az üveget.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...