Kérdés:
Hogyan lehet megakadályozni a kábelek összefonódását
Dean
2019-06-14 18:37:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van egy olyan problémám, amellyel remélhetőleg az egyik varázsló foglalkozhat. Amikor mindennap becsomagolom a munkahelyi laptopomat, előbb a laptopot, majd a tápkábelt, majd az egeret (kábellel). Nem tekerem fel megfelelően a kábeleket (talán kellene).

Valamilyen oknál fogva, amikor reggel visszajövök és kicsomagolom, a tápkábel és az egérkábel látszólag isteni módon összefonódnak.

  1. Tudja valaki, hogy létezik-e valamilyen kozmikus törvény, amely meghatározza ezt a folyamatot?
  2. Vannak-e hackek az esemény megakadályozásában?
Szia Dean, Üdvözöljük a Lifehacks.StackExchange oldalán. Reméljük, hogy élvezni fogja az ismeretek és tapasztalatok megosztását. Ne felejtse el ellátogatni a https://www.lifehacks.stackexchange.com/tour oldalra a webhely gyors áttekintéséhez. Kicsit mókásak lehetünk.
Számos "kapcsolódó" kérdés van olyan megoldásokkal, amelyek miért nem segítenek Önnek? Mit talált hibának vagy hiánynak a "megfelelő" módon (bármi is legyen ez)? A laptop a munkahelyen marad a raktárban, vagy hazaviszi, mondjuk? A kérdését lefedő kozmikus törvény az entrópia, amelyet a termodinamika második törvényének is neveznek. A növekvő entalpia alternatív univerzumában akarsz élni, amelyet káosznak neveznek. Ebben a világban, mielőtt otthagyná a munkahelyét, csomagoljon egy kábelköteget, majd később csomagoljon ki egy eredeti és új, csavaros kötéllel ellátott egér- és tápkábelt.
@Stan +1 a betekintésért, milyen csodálatos világ lenne a káoszellenes.
Ezt a kérdést többször feltették. Nem csak te tapasztalod ezt! [Ha ide kattint,] (https://lifehacks.stackexchange.com/questions/3894/how-do-i-stop-my-cables-from-getting-tangled-inside-my-box) látni fogja a kérdés, amely tartalmazza a válaszomat, amely gyors, majdnem ingyenes, és mindig is bevált nekem.
A [Hogyan akadályozhatom meg, hogy a kábeleim összekuszálódjanak a dobozomban?] Lehetséges másolata [] dobozom belsejében)
Ha én lennék, és lenne hely a táskában stb., Akkor az összes kábelt összekötve hagynám, és a laptop közepe köré tekerném őket. Egy nagy gumiszalag tartaná ott őket. A buddhizmusban ezt a kábel középső útjának nevezik.
Négy válaszokat:
Chenmunka
2019-06-14 20:39:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Először is, igen, van egy kozmikus törvény, amely lefedi a kábelek összefonódását ... vagy legalábbis vannak olyan tanulmányok, amelyek javaslatot tesznek erre. Az ilyen papírok valóban az íróasztal alatti kábelekre koncentrálódnak, amelyek spontán összefonódnak. Az alapelvek azonban a laptop kábelére is vonatkoznak. A hivatkozott cikk egyik legfontosabb pontja a következő: ...

A hajlékonyság β és az integrált D görbület nagyjából lineáris összefüggésben van. Tehát az s = D / β szám kevesebb szórást mutat, mint az adott kábelosztályok többi száma, amelyek valójában az s bizonyos értékei köré csoportosulnak

és

Általánosságban elmondható, hogy a kábelhosszanként méterenként 0,5 és néhány Joule (~ 3) közötti összefonódás szükséges, vagy 10 másodperces esemény esetén 0,05–0,3 W teljesítmény. Ez a fajta energiaskála megmagyarázza, miért más lineáris objektumok amelyek hajlításához nagyobb erő kell, nem mutatnak összefonódási hajlamot. Ez azt is megmagyarázza, hogy miért rögzítik a rögzített kábelhatárokat (horgonyokat).

Így a kábeleket az Entropiának kell alávetni, mint az univerzum összes többi objektumának.

Ami hogyan lehet megakadályozni, az egyik legjobb tudományos tanulmány az Oszakai Gakuin Egyetem munkatársa.

Hogy idézzem az esetére vonatkozó következtetéseit - több kábel ...

B. Több zsinór és kábel: kötegelni, egyesíteni és egyesíteni,
B1. Több zsinór és kábel kötegelése egy helyen A csavart tartó kötéssel, kötéssel, akasztással, lyukba történő rögzítéssel, tapadással, egy kereten belül szalag
B2. Több zsinór és kábel kötegelése egy bizonyos távolság mentén, hírnéven belül, rugalmas spirálszalaggal, tekercselő szalaggal
B3. Több zsinór és kábel egyetlen egyesített vezetékké / kábelké egyesítése Fonással, egymás tekercselésével, egymás melletti rögzítéssel, Új egyesített vezeték / kábel, például kompozit kábel, multiplex kábel kialakításával

Más szavakkal, kösse össze a kábeleket. Bár egy laptop esetében ez nem annyira megvalósítható, mint amilyennek hangzik.

Csodálatos és vidám. Thanx az utalásért, uram.
A csomózók azt tudják, hogy a zsinór és a kötél, valamint a porszívó tápkábelei ugyanazokat vagy hasonló szabályokat követik.
Hobbes
2019-06-14 20:27:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A) igen. Amikor egy kábelt felteker, csak egy olyan állapot van, ahol tökéletesen feltekerik, szemben a sok olyan állapottal, ahol összekuszálódott, és egy laza kábel könnyen mozog az állapotok között.

Ez azt is jelenti, hogy nem kerülheti el teljesen. De csökkentheti a problémát:

  1. Tekerje fel az összes kábelt megfelelően a over / under módszerrel. Ez csökkenti az összekuszálódást és meghosszabbítja a kábel élettartamát, mert nem csavarja annyira a kábelt.
  2. Minden kábelt kössön össze kábelenként egy vagy két tépőzáras kötéllel (a két kábelköteg az ellentétes oldalakon halad).
Cano64
2019-06-15 23:54:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ZIP zár táska

Helyezze az egeret egy másik rekeszbe, vagy szerezzen be egy (cipzáras (vagy bármilyen más)) táskát, és tegye bele az egeret. Így szervezek különféle töltőket és egyéb dolgokat a fiókokba.

jpa
2019-06-15 21:39:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

majd az egér (kábellel)

Egyszerű és hatékony javítás: szerezzen be vezeték nélküli egeret. Akkor csak egy kábele van, annál kevésbé valószínű, hogy összekuszálódik.

A Bluetooth modell vagy egy kicsi USB-vevővel ellátott készülék elkerüli azt a problémát, hogy csomagoláskor le kell venni a kulcsot.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...