Kérdés:
Hogyan készítsünk víz alatti videót okos telefonunk segítségével?
kenorb
2015-01-31 20:00:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van iPhone-m, de a megoldás valószínűleg minden okostelefonra alkalmazható.

Tudom, hogy vásárolhatok vízálló táskát / tasakot vagy speciális víz alatti kamerákat, de aki emlékszik rá, hogy megvásárolja, mielőtt elmennék az utazás?

Ezért hogyan tudok pár képet készíteni, vagy videofelvételeket készíteni víz alatt (pl. tengeren vagy fürdőben) az okostelefonommal anélkül, hogy feltörném?

Négy válaszokat:
Undo
2015-02-01 03:15:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Korábban úgy tettem, hogy két ziplock / szendvics táskát vettem, egyiket a másikban.

Mindkét táskát veszem, belefújva kissé felfújom, szorosan lezárom, majd finoman rájuk nyomom, hogy megbizonyosodjon a megfelelő zárásról. Tettem a telefonomat (az én esetemben a táblagépemet, igen, tudom) az elsőbe, annyi levegőt szívok ki, amennyit csak tudok, lezárom (nagyon jól!), Majd a másodikat veszem, az első táskát beteszem a második zacskót, szívja ki az összes levegőt, és szorosan zárja le.

Tapasztalataim szerint a levegő kiszívása segít a lencse és a táska közötti tömítésben - ha buborékok vannak, a videód abszolút szemét lesz, és nehezen nézhető meg. Tapasztalataim szerint a táskák és a fényképezőgép szoros tömítése lehetővé teszi, hogy tiszta felvételeket készítsek.

Ne feledje, hogy ha leejti a telefonját, az elsüllyed - a telefon nehezebb, mint a víz, és nincs a táskákban lévő levegő az úszás biztosításához.

Csak amit csinálok. Bármilyen mélységben kiválóan működik (nem vettem 5 yardnál alacsonyabbra)
Javaslom továbbá a táska (k) csővezetékes ragasztását, hogy egy extra vízvédelmet adjunk, és hogy megnehezítsük a táska véletlenszerű kinyitását. Ezenkívül, ha a nagyobbikhoz nagyobb táskát használ, flotációs segédeszközként tehet belé valami hasonló műanyag habdarabot.
Ne feledje, hogy a második táska valójában nem szükséges. Inkább hibabiztos mechanizmus.
arbitrary
2015-01-31 21:36:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Használhatna átlátszó műanyagot, esetleg táskákat. Tömítés többszörös hajtással. Kipróbálhatja az oldatát valami hasonló alakú, de kevésbé érzékeny a vízre. Teszteljen hasonló körülmények között, beleértve a mélységet is. Ha működik, ha továbbra is aggódik, készíthet egy másikat, és lezárhatja benne az elsőt.

Vizsgálat egy köteg selyempapírral; az a cucc gyorsan felszívja még a kis mennyiségű vizet is.
vladiz
2015-02-01 15:40:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megpróbálhatja bekenni a telefont egy kenetlen óvszerbe. Keressen egy olyan anyagot, amely átláthatóbb anyagból készült. Tegye az óvszert telefonon, kösse be a végét, tegyen egy kis ragasztót a nyakkendőre, és kösse meg újra. Hozzáadhat egy másik óvszert a megbízhatóság érdekében, de ez jobban elmosja a képeket.

Ezt valóban egy teljes méretű fényképezőgéppel is elvégeztem, az óvszerek valóban megnyúlhatnak, mielőtt elbuknának. Az óvszer, amikor az objektívhez nyújtják, közel sem befolyásolja annyira a képminőséget, mint az elvárható lenne.
Dan Dascalescu
2015-03-03 18:04:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szerezzen vízálló okostelefont. Nekem volt egy Sony Xperia Z2, majd egy Samsung Galaxy S5. Ez utóbbi nem volt annyira vízálló. Annyira jól szórakoztam a Z2-vel, hogy soha többé nem kapok nem vízálló okostelefont

Az OP külön megkérdezte, hogy miként lehet ezt megtenni a jelenlegi telefonjával, „használom az okos telefonomat anélkül, hogy elromolnám?”.
Valójában szerintem ez is hasznos válasz. Sikeresen használtam az Xperia Z1-es készülékemet képek víz alatti felvételéhez egy kajak-kiránduláson, és nem is kellett bajlódnom a permetek elleni védelemmel. A jó Z1 most elég olcsó - pl. nézd meg a www.swappa.com oldalt (csak egy ügyfél vagyok, aki szereti ezt a webhelyet).


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...