Kérdés:
Hogyan kerülhetem el, hogy a hangyák megemlegessék az összes édességemet?
asha iraddi
2016-04-20 23:17:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valahányszor a mumma felkészül, mindig támad egy hangya.

Nos, ecetet javasoltak nekem, de akkor ez botot ad. Van-e jobb, hatékonyabb, olcsóbb módszer a hangyák elkerülésére?

Miért leszavazások? jó kérdése
öt válaszokat:
Aditya Mishra
2016-04-21 05:55:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Azt csinálom, hogy kötélen, polietilén csomagolásban felakasztom / megakasztom az általam hazavitt édességeket. Így a hangyák nem jutnak hozzá, mivel nem érinti a földet, és élvezheti az édességét.

P.S.- Nem szerencsés, ha a hangyák megtalálták a kötelet.

Kiwu
2016-04-21 11:58:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Íme egy lista a tennivalókról:

1. Elrettentés
A hangyák megszabadulásának legjobb módja, ha megakadályozza őket abban, hogy otthonukat mindig könnyű célpontnak tartsák. A hangyák aprók, és több ezer olyan ajtót találnak, amelyekről nem is tudtál. De amennyire csak lehet, blokkolja ezeket a bejáratokat.

2. Tömítés
Ha folytatja ezt a témát, próbálja meg tömíteni tömítéssel az ablakokat, az ajtókat és a repedések repedéseit. Ez jobb hőmérséklet-szabályozást és alacsonyabb energiaszámlákat is biztosít Önnek, és ez az egyik legkevésbé kockázatos módszer, ha gyermekei vagy háziállatai vannak.

3. Ecet
Tisztítsa meg otthona felületeit fehér desztillált ecet és víz fél és fél oldatával. További bónuszként ez egy nagyszerű keverék, amelyet általában a tisztításhoz használnak, és a mosószereket szennyező foszforra cserélik. Az ecet azért működik, mert a hangyák utálják az illatát, és az ecet eltávolítja azokat az illatnyomokat, amelyekkel a megkerülésre használják.

4. Citromlé
Úgy tűnik, hogy az ecethez hasonlóan a citromlé is elpusztítja azokat az illatutakat, amelyeket a hangyák követnek. Próbáljon citromlevet permetezni azokra a helyekre, amelyekről azt gondolja, hogy a hangyák a bejáratokhoz használják.

5. Borsmentaolaj
Itt van egy másik szuper könnyű kipróbálni. Tisztítsa meg nagyon a felületeit, majd törölje le egy tiszta, nedves ruhával, amelyen van néhány csepp esszenciális borsmentaolaj. Úgy tűnik, a hangyák nagyon nem szeretik a szagát, és környezetbarát, valamint biztonságos az emberek és a gyermekek számára. Nem is beszélve arról, hogy konyhája menta friss illatot áraszt.

6. Fűszerek és gyógynövények
Újabb visszatartó ereje annak, hogy otthona fantasztikus szagú legyen! Szórjon meg fekete borsot, cayenne-paprikát, chili paprikát, fahéjat, mentát, chili paprikát, szegfűszeget vagy fokhagymát (bármi legyen is kéznél) bárhol, ahol hangyákat látott, és otthonának alapja mentén. Kipróbálhatja a babérleveleket szekrényekbe, fiókokba és tartályokba is.

7. Kávéház
Szórja meg a használt kávézaccot a kertben és a ház külső része körül. Ha pontosan megtalálja a hangyák bejutási helyét, feltétlenül tegyen néhányat oda. Látnod kell őket, ahogy eltávolodnak otthonodtól, mert nem szeretik a kávézacc illatát.

8. Kréta és babapor
Próbálja meg megrajzolni a krétavonalat, vagy szórjon babaport arra a helyre, ahol a hangyák belépnek az otthonába. Azért működik, mert a talkum, amely mind a kréta, mind a baba por egyik összetevője, természetes hangyariasztó. Uborka vagy citrus héja
Visszaszoríthatja ezeket a hangyákat, ha ezeket a hámozásokat az ismert hangya aktivitású területeken hagyja. Ez azért van, mert az uborka és a citrus héja mérgező a gombafajokra, amelyekből a hangyák táplálkoznak, ezért nem akarnak a közelükbe menni.

10. Tálszappan
Helyezzen egy nagyon vékony mosogatószappant az alaplapok, ablakok, ajtók és bárhová a hangyák köré. Megpróbálhatja a mosogatószappant közvetlenül a hangyahegyekre önteni, vagy összekeverheti a szappant egy kis vízzel egy spray-palackban.

Információ: Referencia

Hobbes
2016-04-21 12:11:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az édességeket megfelelően lezárt dobozban tárolja. Például. szorosan lezáró fedéllel ellátott műanyag doboz, olyan üvegedény, amelyet az élelmiszerek hosszú távú tartósítására használnak.

shellyscorner
2016-04-23 08:48:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A hangyák a legcsodálatosabb lények a Földön! Hangya őrültségnek találom őket! Attól tartok, bármennyire is jó ötlet az, hogy lógja az édességét egy kötélen, egyszerűen nem lesz elég. A hangyák fel tudnak mászni a falakon és a mennyezeten. Odaérnek a kötélhez ... Még azt is megismertem, hogy bejöttek a hátsó ajtómon keresztül, és a nappali szőnyegem alatt csináltak ösvényeket, menjenek a padlólemezek alá, hogy a konyhába jussanak!

A hangyák „cserkészhangyákat” küldenek, amikor táplálékra vadásznak. Három dolog egyike fog történni. Ha a hangya táplálékkal tér haza, leteszi azt a jól ismert kémiai nyomvonalat, hogy megmondja a többi hangyának a "dombon", ahol az ételt találták, hogy mások is követhessék a vegyi anyag útját. Azonban, ha a hangya nem talál táplálékot, valahogy (esetleg más vegyi anyagot, pontosan nem biztos) tudatja a többi hangyával, hogy ne menjenek így, mivel nincs ennivaló. Harmadszor, az utolsó eredmény az, hogy ha a hangya nem tér vissza "haza" (főleg azért, mert meghalt), akkor a hangyák sem fognak úgymond "oda" menni.

Tehát ... az Ön első számú védelmi vonalának biztosnak kell lennie abban, hogy MINDEN FELÜLET MINDEN étkezési területen (MINDENHOL ételt készítsenek, tartsanak VAGY EGYEN EZEK (étkezőasztal, asztallapok, bútorok)) ne csak törölje le egy törülközővel a morzsagyűjteményekhez, de VALAMINT megtisztította, hogy törölje MINDEN élelmiszer-részecskét és nyomot! Sokan úgy gondolják, hogy ha a konyhai szivaccsal letörlik a konyhapult tetejét, az elegendő lesz. De a legtöbb ember nem megfelelően / kellően öblíti / mossa szivacsát vagy ruháját, amelyet a pultok és a kályhák tetejének letörlése után használ. MINDEN élelmiszer-illat vagy részecske nyoma, amely ott marad, amire a felületek megtisztítására szolgálnak, és amelyekre korábban ugyanezt használták, egyszerűen csak úgynevezett finomságokat terjeszt, amelyek úgy fogják vonzani a hangyákat. NEM kell annak lennie, amit TE láthat! A tavaszi / nyári hónapokban körülbelül hetente egyszer áztatom a konyhai szivacsomat víz és almaecet oldatban. Csak egy kis tál vizet, amely elég nagy ahhoz, hogy a szivacsot vagy a mosogatórongyot 2-3 evőkanál almaecettel megtartsa, fantasztikus munkát végez a baktériumok és vírusok eltávolításában, valamint az ételek illatának eltávolításában, és a szivacs szagú marad tiszta és friss. Általában hagyom, hogy az enyém éjszakán át ázzon, majd másnap reggel jól leöblítem. A másik alternatíva az, hogy a szivacsot a mosogatógépbe tesszük, amikor elindul, és kb. 1/4 csésze almaecetet öntsünk a mosogatógép aljába. A fentiek szerint megtisztítja a szivacsot, és segít tisztán tartani a mosogatógépet. Ezt hetente lehet megtenni. A hangyák távol tartása megint csak a dolgok TISZTEN tisztán tartása. Tartsa a padlót porszívózva és söpörve, szükség esetén naponta. A második védelmi vonal az lesz, hogy MINDEN ételt (beleértve az állateledeleket is (az állateledel tálakat túlságosan naponta tisztítanak)) megfelelően tartsanak be. A kutyám hajlamos egyszerre megenni az ételének felét (bármennyit is adok neki). Ha nem sikerül elég gyorsan megenni az ételt, az vonzza a hangyákat. Ha a tálban csak száraz étel van, akkor meg kell mosnom a tálat, ha elkészült, különben hangyákat kapok. A padlóra ömlött kukorica vonzza őket. A vajomat kint hagyom a pulton, puha szeretem. Egy év alatt a hangyák közvetlenül a viaszpapír burkolaton keresztül ettek! Irodalom szerint lyukak voltak az újságban!

Tehát a lényeg: MINDENT tartson makulátlan, őrült TISZTA, és tartsa édességeit légmentesen lezárt edényben, esetleg hűtőszekrényben is, és LEHET, hogy nem áramlik be a hangya! Minden évben foglalkozom velük valamilyen mértékben. Ma hármat találtam. Szóval, a harc folyt. Sok szerencsét kívánok neked (és édességeidnek) a hangyákkal szemben!

Mrunal Pagnis
2016-05-24 16:54:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anyukám ezt csinálja:

  1. Tegye az édességeket egy edénybe vagy dobozba (műanyag / fém / üveg)
  2. Vegyen egy tányért vagy tálat, amelyben van némi mélység (legalább 1,5 - 2 hüvelyk) Győződjön meg arról is, hogy ennek a tányérnak vagy tálnak az alapja szélesebb, mint az édességtartály, úgy, hogy a végük egyáltalán ne érjen hozzá. 3/4.) Vízzel.
  3. Most helyezze az édességes edényt ebbe a vízzel töltött tálba.

Ezt rendszeresen csináljuk otthon. A hangyák azóta soha nem jutottak el az édességekhez.

Ja és ebben a módszerben az a jó, hogy nem kell más összetevőt kapnod, ami miatt elveszíti az édességek eredeti aromáját.

Élvezd!Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...