Kérdés:
Hogyan rögzíthetek képeket / fotókat tisztán a falra anélkül, hogy károsítanám a fal festékét?
Délisson Junio
2014-12-28 08:09:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szeretném meglepni anyukámat, hogy a következő születésnapjára felhelyezem a képeit. Az összes fénykép téglalap alakú, mérete 5 X 15 cm, mint az alábbiakban látható, csak a csupasz fénypapír (keret nélkül) és a falak akrilfestékből, tömör-fehérek.

picture describing the idea

Megpróbáltam használni a szalagot, de ez hajlamos elrontani a falat azzal, hogy elrontja a falon lévő festéket, miközben eltávolítom a szalagot. Csatornaszalagokat használtam & sellotap-okból, de rongálja a képeket, miközben eltávolítja őket, és csúnyán néz ki a falon.

Olyan hackeket keresek, amelyek segítenek abban, hogy a fotókat a falra helyezzem anélkül, hogy károsítanám az & falát eltávolítás.

Itt van egy kép az általam használt szalag néhány részéről:

3m adhesive tape tried

Nos, kipróbáltad már a körmöket, az öntapadó klipeket (boltokban kapható, boltokban stb.? Továbbá, hogyan néznek ki a képkeretek, ezek a szükséges információk :) félelmetes kérdéssé tenné ezt! Ráadásul mi a válasz kritériuma, a megjegyzésedből úgy tűnt, hogy csak ragasztót vagy ragasztót szeretnél, IMO :( Egyébként, Welcome to Life Hacks Beta, találhat választ minden problémára :)
Köszönöm mindenkinek a szerkesztéseket! A StackExchange szörnyű hely lenne segítő keze nélkül nekünk, szegénykérdések íróinak! :)
Hallottál már a ragadós tapadásról? Ezt használom az ilyen esetekben. Nagyon szép és kényelmes - és újrafelhasználható.
Nem, soha nem hallottam róla. Nem igazán tudom, hogyan keressem rá az anyanyelvemen D:
Újrafelhasználható ragasztó gittnek is nevezik. Valami [ilyen] (http://www.amazon.com/Blue-Reusable-Adhesive-Putty-1-Ounce/dp/B0017T0S5K).
Nyolc válaszokat:
user1715
2014-12-28 15:22:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nekem hasonló helyzetem volt a közelmúltban, és mint bérlő - fontos, hogy a falakat érintetlenül tartsam.

  • Amit használtam, az egy kivehető habszerkezet volt, nagyon könnyű az egyes képek mögötti fal. Az alábbiakban egy példa található:

enter image description here

A termék webhelye szerint:

A kivehető habtartó négyzetek tapadnak és megfelelnek a különböző felületeknek. Ideális könnyű tárgyak, például papír és fényképek texturált felületekhez való ragasztásához. Használható fa, kerámia csempe, fényes és félig fényes festett falakon, üvegen és hűtőszekrényeken.

  • Egy másik lehetséges megoldás a poszter gitt Az eample az alábbiakban látható:

enter image description here

A termék webhelyének leírása:

Kivehető és újrafelhasználható. Ideális ideiglenes szerelési alkalmazásokhoz, például fotókhoz, jegyzetekhez, plakátokhoz és dekorációkhoz. Legfeljebb 1 font. Nem ajánlott pelyhes vagy laza tapétákon, hámló vagy friss festékeken.

  • Egy másik dolog, amit csináltam, elég jól működött, hogy egyáltalán ne ragasszak semmit a falhoz - több zsinórsort rögzítettem az ajtókilincsekre (a kék területek is magas területeken ragasztották), és a fényképeket a szalagra ragasztottam - lényegében több "ruhaszálat" a fotók.

  • Még egy lehetőség egy parafa deszkát vagy egy fadarabot a falnak támasztani (párnázással, ahol a fa érintkezik a falral), és ezt használni a fotókat.

Legyen óvatos a gitt kiválasztásakor. Néhányuk magas olajtartalommal rendelkezik, amely lassan beszivárog a festékbe, és nagy olajfoltot hoz létre a falon.
Vigyázzon a habosító négyzetekkel is. Egyes márkák (3M) jobban hámozhatók, mint mások (Duck), és néha még azok is, amelyek kihámoznak, kárt okoznak, mert nem ez a rendeltetésszerű használat.
Engineer Toast
2015-04-21 20:48:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A skót rögzítő négyzetek jó javaslat, de magas a fényképenkénti költsége. Finom felületekhez festőszalagot használok. A Scotch és a Frog egyaránt elkészít egy verziót, és mindketten elég megbízhatónak bizonyultak. Még mindig van egy réteg építőméz bézs színű a házamban, és a szalaggal egy ideig felakasztottuk a dolgokat, hogy az egészet megtervezhessük. Mindig könnyen eltávolítható sérülés nélkül. Még a maszkoló szalag sem működött olyan jól.

Scotch

Frog

Cindi
2018-01-24 01:26:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A 3 m-es sérülésmentes képfüggő szalagok fantasztikusan működnek!

enter image description here

Bryan
2016-06-06 08:08:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Azt hiszem, lehet, hogy késő van, de kipróbálhatod a Magnetacks nevű mágneses tolócsapokat. nagyon erősek, és mágnesekkel függesztik fel a fényképeket, így nem károsítják a fotókat. sokkal nagyobb fotókhoz használom őket, így kiválóan működhetnek az Ön méretéhez.

Ron Kyle
2014-12-28 10:51:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Próbálja ki a 3 m-es permetező ragasztót; a leggyengébb fajta. Megtalálhatja otthoni raktárban stb. Vagy ténylegesen permetező ragasztót készítenek olyan fotókhoz, amelyek nem rontják el a dolgokat, például a falon lévő festéket, amelyre felragasztotta, mivel olyan fényképkönyvekhez készült, ahol az emberek szeretnek képeket ragasztani, de nem feltétlenül akarja végleg ragasztani őket. Láttam már ezt a permetező ragasztót kézműves üzletekben, de általában drágább, mint a 3M-es cucc, ami szerintem egyébként is jobb minőségű.

Egy másik lehetőség az, hogy gitt típusú cuccokat árulnak otthoni raktárakban és officemax, amelynek célja, hogy ne tönkretegye azt, amire ragadt, de nem szeretem, mert 1) soha nem marad elakadva (nekem) és 2) csak azt a képet ragasztja le, ahova gittet tesz - spray-ragasztó kerül a az egész kép, ezért az egész kép szépen egybe fog esni a fallal.

Hogyan távolíthatja el a permet ragasztót?
@J.Musser Talán a fénykép hátuljára szórják. Felszerelés száradás után?
Késhet egy kicsit, de csak most vettem észre a megjegyzéseket - hogyan lehet eltávolítani a permetező ragasztót? A használt permetező ragasztótól függ. Tapasztalatom szerint a fotószerelésre készült anyagokkal egyszerűen csak ledörzsölje, hasonlóan a gumicementhez, de még könnyebben
És igen, bepermetezné a fénykép hátulját, megvárná, amíg tapadós lesz, majd felragasztja, ahol csak akarja
Bamboo
2014-12-28 17:22:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mi a baj a Blu Tack használatával, vagy nem érhető el ott, ahol vagy? Ha a fal akrilfestékkel van festve, és ezért nem vízáteresztő, a blu tack sem hagy zsírnyomokat a falon. Hacsak rövid ideig nem ajánlanám tapétára, de egy vinil-emulzióval, akril- vagy olajalapú festékkel festett falon ez jól elvégzi a munkát, és könnyen eltávolítható, gondosan.

Lehetséges, hogy a blu tack ugyanaz, mint amit a „poszter gitt” valaki más már javasolt, nem vagyok benne biztos.

Az újrafelhasználható ragasztó gitt egyéb márkanevei: ragadós tapadás, műanyag csomagolás, plakátos gitt stb. Igen, ugyanezt kérdeztem a bejegyzés alatti megjegyzésben, de inkább kérdésként, mint hallgatólagos válaszként.
A Blu tacknek vannak felhasználási módjai - de hajlamos vagyok azt tapasztalni, hogy hűvösebb időben néha elveszíti a tapadást. Kicsi képeknél jó - de a karton plakátokon nem annyira működik.
Donna K.
2017-01-28 03:36:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Michaels arts & kézművesüzletekben található 20 "x30" hablapot használok. Ragaszkodjon ehhez a falhoz 3 m-es parancssávokkal. Hüvelykujjával felrúgom az összes képemet. Mivel először vagyok nagymama, a washi tape nevű szalagot is használom, amelyet kézműves üzletekben vagy kapcsokban is találunk. Minden méretben kapható, & színeket tervez. A szalag NEM károsítja a falakat, és az összes képet szegélyezheti. Nagyszerű termék! Menj tovább a Google-ra, és nézd meg, hogy a szalag milyen sokféle módon használható fel. Ha nem akarja használni a hüvelykujjhegyeket a hablemezhez, akkor a mosószalag remekül működik.

AYX.CLDR
2019-03-07 09:19:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ez a válasz a barkácsolásról (hasonló kérdésre) a következőket ajánlja:

Kísértésbe esne, hogy kipróbáljam azokat a 3M-es kivehető akasztókat. Különböző méretűek, különböző súlyokhoz. Nem hatolnak be, és nem hagynak foltot, amikor eltávolítják őket.

enter image description here

Én magam sem próbáltam ki őket.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...