Kérdés:
Hogyan állapítható meg, hogy a felület vízszintes-e
Celeritas
2015-09-28 02:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szobát bérelek, és a padló nem túl egyenletes. Azt tervezem, hogy egyes felületek (pl. A székem és az ágyam) alá karton / szövet / filc ragadós párnákat ékelek.

Az első lépés az, hogy teszteljük, melyik irányban van a legalacsonyabb tárgy. Nincs szintem. Hallottam márványt rakni a felszínre, és látni, hogy melyik irányba gurul, de már nincsenek márványjaim sem.

FRISSÍTÉS: Már épp azt akartam mondani, hogy nincs fa, de néhány ház épül hozzám közel, és a munkások azt mondták, hogy tudok deszkát venni.

Három válaszokat:
holroy
2015-09-28 05:54:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Két lehetőséget adok a saját szintjének elkészítésére. Mindkettő azon az egyszerű tényen alapul, hogy a víz vízszintes, és a tömlőn keresztül is vízszintes marad.

Vízalapú vízszint

A lehető legalapvetőbb szint egyetlen víztartály, és csak figyelje a víz szintjét. Ez lehet üvegtál, vagy olyan egyszerű, mint egy üveg. Ha ezt egy egyenes fadarabbal kombinálja, akkor kezdetleges szintje van.

Glass of water on top of plank

Ez centiméteres vagy hüvelyk részei, ha óvatosan használják. A 3 '/ 1 m-es fa és üveg kombinációja együttesen használható annak mérésére, hogy a különböző bútorok ésszerűen vannak-e. Akár a vizespoharat / üvegtálat is közvetlenül a bútoron használhatja, hogy ellenőrizze, hogy az ésszerűen vízszintes-e.

Hozzáadva: Ennek egy változata, amely kis egyensúlyt igényel, szükséges. hogy két deszkát használjon egyet a deszka mindkét végén. Ezután vizuálisan összehangolhatja ezt, hogy megértse, mennyire nem szintes.

Palackok és tömlő alapú szint

A sokkal jobb szinthez egy kicsit több felszerelés szükséges: két tiszta palackok, tömlő és némi szalag az egész összekapcsolásához. Az alapbeállítás olyan, mint az alábbi képen:

Two bottles connected through a hose with water

Ennek érdekében levágja a két üveg alját és összekapcsolja őket szalag segítségével a tömlőhöz. Töltse fel az egyik végét, amíg víz nem jelenik meg mindkét palackban.

Ezzel az elrendezéssel a víz azonos szinten stabilizálódik. Ha néhány barátja segít, megmérheti a vízszint és a padló közötti távolságot, és eldöntheti, hogy mi a szint.

Egy másik lehetőség ennek a szintnek a használata, ha a falhoz közel használja, és jelölje be a falat (azaz utána eltávolítható szalag segítségével), ahol az vízszintes, majd mérje meg a padlót különböző pontokon.

Vagy használhat állványt és rögzítheti az egyik üveget, megmérheti a padlóig terjedő távolságot, majd a másik üveget mozgathatja körbe, és megmérheti a padlótól való távolság különbségét különböző helyeken.

Hozzáadva : Kiterjesztett használati példa

Először, amint a Zaaikort jelzi, használhat egy (fél) átlátszó tömlőt is a palackok nélkül szintként. Tapasztalatom szerint azonban egy kicsit könnyebb a palackokkal.

A rendszer „kalibrálásának” egyik módja az, hogy egy üveget (vagy azt a tömlővéget) csatol egy székhez (vagy bothoz), és elkészíti egy jel a palackon a víz szintjén. Tartsa a másik üveget maga mellett, és tegye rá a jelölést a másik üvegre is. Jegyezze fel a vízszinttől a padlóig terjedő hosszúságot.

Amikor a laza palackot mozgatja a szobában, megmérheti a vízszint és a padló közötti távolságot. Ha ez nem azonos az eredeti távolságtól (a széktől / pálcától) a padlóig, akkor nem vagy vízszintes, és kivonhatja a két értéket, hogy megnézze, mennyi van a szabadon.

Köszönöm. Hogyan használja valójában a második módszert abban az értelemben, hogy hogyan játssza le az üvegeket egy felületen?
-1
@Celeritas Nem helyezi az üvegeket semmi felületére. Ez a módszer a legjobb, ha valami nagyon hosszú szintet akarsz ellenőrizni, amely hosszabb, mint egy hagyományos szint. A múltban a palack nélküli módszert alkalmaztam, hogy megbizonyosodjak arról, hogy a beépített mennyezet a szoba teljes hosszában egyenes. Ehhez 2 ember kellett, de mindkét végét egy-egy fogással mindkét oldalon egy vonalat jelöltünk a vízszint mellett a kívánt magasságban. Innen a két jel közötti egyenes krétavonal megadta a szintvonalunkat a szoba hosszában.
BrettFromLA
2015-09-28 22:07:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A golyók csak egy lehetőség. Guríthat kosárlabdát, futballlabdát, ütőgolyót, egy olyan 50 centis ugráló labdát, amelyet a gyerekek az automatából kapnak, vagy bármilyen más labdát. Azt javaslom, hogy adjon neki egy csapot a gurulás megkezdéséhez, és nézze meg, merre halad.

Használhat bármi hengereset is, ami gurulhat. Általános iskolában ceruzát forgattam egy irányba az asztalomon, és a másik irányba, tehát tudtam, hogy nem vízszintes. Megteheti ezt egy henger formájú ivópohárral, különböző irányokba gördítve, hogy megtudja, megáll-e és visszagurul-e a másik irányba. Például gördítse előre, majd szerezze be. Ugyanabban a helyen maradva forduljon kissé jobbra, és ismét tekerje előre a poharat. Ismételje meg ezt addig, amíg teljes kört nem alkot. Ha egy pont (ok) nála visszagurul, akkor az azt jelenti, hogy az irány, amelyet gördít, magasabb, mint az a hely, ahonnan görgeti.

Korábban már használtam nikkelt
user9681
2015-09-29 22:41:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Számos olyan okostelefonos alkalmazás létezik, amely szintre változtatja okostelefonját. Sok nagyon pontos és ingyenes. Ha okos telefonja van, keresse meg az alkalmazásboltban a „szint” vagy a „buborék szint” kifejezést.

honnan tudod, hogy pontosak?
@chicks - azt hiszem, először be kell kalibrálnia - egy ismert sík felületen. Akkor tudja, hogy a giroszkópos olvasási különbségek mennyire nem szintesek egy másik felületen. Szóval, milyen felületek tudják Önnek a szintet ?!
De ez nem mondja el a pontosságot feltételezem. Az egyes telefongyártók különböző hardvereket használhatnak, ezért az egyes eszközök eltérőek lehetnek. Idővel történő tesztelés megmondja (főleg egy valós szinttel párosítva!).
Milyen felületekről tudod, hogy szintesek? Víz. Tegyen egy kis vizet egy serpenyőbe, papírlemezt a felületére, és kalibrálja a telefont, amíg az az úszó lemezen nyugszik. Vigyázzon, és talán próbáljon meg más dolgokat, mint a serpenyőt vagy a papírtányért. Csak azért mondok papírlemezt, mert valószínűleg nincs túl sok magasságváltozás az adott felületen.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...