Kérdés:
Akadályozza meg a kábelek és vezetékek elcsavarodását
Kushan Randima
2015-01-25 09:00:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az asztali számítógépem mögött sok vezeték található. Néhány vezeték összekuszálódott. Hogyan tudom megakadályozni, hogy ezek a vezetékek összekuszálódjanak?

Nem akarom összerakni a kábeleket. Az & egy húrral vagy hasonlóval köti össze őket, mert időnként ki kell húznom / be kell dugnom a meglévő vezetékeket, és az igényeimnek megfelelően időről időre új kábeleket kell hozzáadnom.

Helló Kushan Randima! Lehet, hogy félreértem a problémáját, de talán a kábel selyem vagy szalag (esetleg ragasztószalag) csomagolása segít a helyzeten. Ez megakadályozza egyes zsinórok csavarodását, és segíthet a kábeleken.
Hasonló: [Hogyan tudom rendben tartani az asztali számítógép kábelét?] (Http://lifehacks.stackexchange.com/questions/3956/how-can-i-keep-my-desktop-computers-cables-neat) és [Hogyan megakadályozhatom, hogy a kábelek lehúzódjanak az íróasztalokról?] kihúzva)
Nem lifehack, de az [Apple magokat] (http://www.apple-cores.com/) használtam az asztalomhoz. Sokkal előnyösebb, mint a kábeles rendetlenség.
Kettő válaszokat:
apaul
2015-01-26 01:42:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az egyszerű válasz az, hogy bontsa ki őket, és legyen óvatos a kábelek hozzáadásakor és eltávolításakor. Amikor először csatlakoztat mindent, ellenőrizze, hogy a kábelek nincsenek-e keresztezve. Mozgás balról jobbra vagy fentről lefelé.

Ha ez nem elegendő, vagy túl nagy fájdalmat okoz, hogy emlékezzünk, néhány további dolgot megtehetsz a dolgok egyenesen tartása érdekében.

 1. A rutinszerűen hozzáadott és eltávolított kábeleknél fontolja meg az alábbi módszerek egyikét, hogy megakadályozza a dugók leesését: Hogyan tudom megakadályozni, hogy a kábelek lehúzódjanak az íróasztalokról?
 2. Tekerje fel és rögzítse a szükségesnél hosszabb kábeleket.
  • Használhat rövid tépőzárat levehető kábelkötegelőként. Kétoldalas tépőzáras (egyik oldalon horog, másikon hurok) megtalálható a legtöbb szövetboltban, orsókban vagy az udvar mellett árusítva.
 3. Fontolja meg a kábelek rögzítését az íróasztal alján.

  • A rögzítéshez használhat hüvelykujjokat, vagy csavarokat és tépőzár hosszúságú kábeleket íróasztala alsó részéhez így:
   enter image description here enter image description here
  • Vagy hasonló elrendezést köthet kötőbilincsekkel:
Kipróbáltam az Ön által javasolt megoldást. Azt hiszem, megoldotta a problémámat. Most annyira elégedett vagyok a kábeleimmel. :-) Köszönöm
Szép ötlet a kötőanyag klip
Stan
2016-07-17 01:14:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem jó ötlet a tápkábelek tekercselése.

A tápkábelek tekercselése mágneses teret hoz létre. Minél több fordulattal és annál szorosabb (szűkebb) a kábel, annál erősebb a mágneses tér.

Az adatkábelek beépített csavarokkal rendelkeznek, hogy minimalizálják az ilyen külső forrásokból származó elektromos interferenciát. Ennek ellenére az adatkábeleknek több hibája van, ha mágneses terek közelében vannak, mint akkor, ha nincs mágneses interferencia.

Adatintegritási szempontból előnyösebb a tekercs nélküli kábelek rendezetlen véletlenszerű összekeverése. A kábelek összetörik a port és a szennyeződéseket, és nehezen tisztíthatók. Problémát jelenthetnek, amikor megpróbálja elhárítani a problémát.

Mi a teendő?

Tegye az egész rendetlenséget tiszta ruhaneműbe vagy szemeteszsákba, és kösse össze a táskát úgy, hogy a kábelek benne legyenek . Karbantartás céljából porozhat a táska körül és alatt. Hagyjon csak annyi kábelt, amennyire szüksége van a táskán kívül. A hosszú végeket úgy rögzíthetjük, ahogy mások itt mutatják.

A kábelek megkereséséhez és nyomon követéséhez a projekt megkezdése előtt a kábelek mindkét végét színnel, betűkkel, számokkal vagy névvel jelölje meg megfelelő címkékkel. könnyen megtalálhatók.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...