Kérdés:
Hogyan távolíthatom el a vinyl matrica által hagyott ragacsos maradványokat az iPad hátlapjáról?
Undo
2014-12-11 11:48:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az iPad hátlapján található Stack Exchange matrica több mint másfél éve volt ott, és itt volt az ideje annak nyugdíjazása (természetesen egy újra). Óvatosan felhúztam és betettem egy matricás temetőbe.

De a (korábban) érintetlen iPad hátulján világos színű, ragadós maradvány maradt. Úgy tűnik, hogy az ujjaimmal dörzsölve (lassan levehető kis golyókba kenve) lassan leszedhetem róla, de csak körülbelül ½ négyzetcentiméter maradt belőle, mire az ujjaim fájni kezdtek.

Mit tehetek azért, hogy megszerezzem az alumínium (ezüst, nem színes) iPad maradványait?

Tizenegy válaszokat:
Pobrecita
2014-12-11 12:37:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Menjen a boltba, és vásároljon valami működő terméket, de mivel ez nem igazi válasz, és a legtöbb termék láthatóan nem működik annyira: A legjobb megoldás az alkohol. Mindennapi és egyszerű, és bebizonyítottam, hogy működik.

 • Használjon Vodka -t (vagy még jobb, ha izopropil-alkoholt / alkoholt dörzsölne) - ehhez kemény munka és dörzsölés, és ez eltarthat valamikor.

Míg A Goo Gone néhány mozdulattal képes eltávolítani a maradékot, de azt tapasztaltam, hogy az maga olajos maradványait hagyja maga után mögött ugyanolyan nehéz eltávolítani, mint az eredeti ragasztót (és felejtse el lemosni az ujjairól). Ha hajlandó rávenni még kb. 60 másodpercet, a vodka megtakarítja Önt a gondokon, és tiszta, fényes felület, ha kész. Természetesen, ha nincs kéznél vodka, akkor mindig kipróbálhat egy ceruza radírt is.

Tehát a Goo Gone nem működik olyan jól, és ceruza radírok működhetnek.

Készítsen egyenlő részek szódabikarbóna és étolaj keverékét. Tegye a keveréket az eltávolítani kívánt címke tetejére. Várjon legalább 30 percet. Ezután súrolja le az üveget, és a ragasztó eltűnik. Végül mossa meg az üveget az olaj és a szódabikarbóna eltávolításához.

az alkohol dörzsölése messze volt a legjobb, amit kipróbáltunk

 • Könnyebb folyadék

Az öngyújtó folyadék volt a legrosszabb, bár azt várjuk, hogy ez azért van, mert a Ronsonol öngyújtó folyadék - a leggyakrabban ajánlott - már nem tartalmaz naftát, az oldószert, amely annyira hatékonnyá tette (Frissítés: Ez igaz, a Ronsonol nem tartalmaz benzint, de tévedtünk is könnyebb üzemanyag, ami a probléma valódi forrása)

 • WikiHow - Volt néhány kedvenc javításom.
  • Steam (a legtöbbször hiányos javítást ad)
  • Gyorséttermi kézi törlőkendők
  • Hitelkártya-kaparók (nem oldják meg a problémát, hacsak nem szánnak rá időt) és még mindig szükségük van néhány termékre a munka befejezéséhez.
  • Illóolajok (ez hatással lehet a festékre a telefonon, az olyan olajok, mint a teafaolaj, a hungarocellen és a műanyagon át éghetnek, ezért vigyázzon.
  • Az ujjaival történő dörzsölés eltart egy ideig, és nem működik teljesen. Alapjában véve akkor dörzsöli az ujjait az üveghez, amíg az le nem dörzsölődik.
Megpróbáltam használni egy ceruza radírt - tökéletesen működött, és még a ceruzát sem nagyon koptatta! Köszönöm!
Nem értem a Ronsonolról készített jelentését. Nem kaptál rendszeres Ronsonolt? Vagy megtetted, de nem sikerült?
Kaz Wolfe
2014-12-11 12:09:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Számos lehetőség van itt:

 • Dörzsölje le az ujjaival.

  1. Valóban meg kell magyaráznom, hogyan működik ez?
 • Használjon étolajokat vagy illóolajokat.

  1. Tegyen rongyra / papírtörlőre valamennyit, és hagyja, hogy a ragacsos dolgok fölött üljön legalább 5 perc.
  2. Ujjaival gördítse le. Sokkal könnyebb lesz.
 • Citromsav / Citromolaj / GooGone

  1. Szerezzen be egy citromot (elég életszerű), vagy vásároljon a boltból származó különleges GooGone (nem igazán lifehacky).
  2. Alkalmazzuk és hagyjuk ülni.
  3. Szárítsuk le és esetleg fényezzünk.
 • Kaparás

  1. Használjon kártyát vagy műanyag porlasztót a kaparáshoz.
 • Könnyebb folyadék

  1. NAGYON ÓVATOS! - használja ezt végső megoldásként!
  2. kesztyűt viseljen, helyezzen egy kicsit pamutra ruhával.
  3. Dörzsölje át az ideges anyagokat.
  4. Szárítsa le a felesleges folyadékot.
  5. Dobja el a kesztyűt és a pamutszövetet. A legtöbb minden WikiHow
pacoverflow
2014-12-23 06:41:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szívesen alkalmazom a szalag technikát a ragasztómaradványok eltávolítására:

 1. Helyezzen egy darab szalagot a terület tetejére ragasztómaradványokkal. Szeretek átlátszó csomagolószalagot használni, de megpróbálhat maszkolószalagot, vagy akár skótszalagot is.
 2. Az ujja körmével dörzsölje a szalagot a felületre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az szilárdan a tapadó maradékhoz van nyomva .
 3. Gyorsan húzza le a szalagot. A szalagnak el kell távolítania a ragasztó maradványainak egy részét.
 4. Ismételje meg az 1–3. Lépéseket többször. Valahányszor ezt megteszi, el kell távolítania a maradék egy részét. Egy idő után lehet, hogy új szalagot kell használnia, mert a szalag elveszíti a húzóerejét, mivel több maradvány ragad rá.

Ez a technika eltarthat egy ideig, amíg teljesen eltávolítja a szalagot. ragasztó maradványok, mivel egyes maradványok nagyon makacsak lehetnek. De tetszik, mert nem tartalmaz vegyszereket (az alkohol oldószer, és tönkreteheti bizonyos felülettípusok bevonatát), és nem áll fenn annak veszélye, hogy megkarcolják a tárgy felületét. Ezenkívül nem hagy "dörzsölő foltokat", amelyeket néhány más technika hagy

Ez a legjobb nem rendetlen módszer a ragasztómaradványok teljes eltávolítására. Még nem tapasztaltam, hogy ez a módszer kudarcot vallana valamiben, amin használtam. Nagyszerű hack.
RHaguiuda
2015-07-10 22:48:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Használja a WD-40-et. Alkalmazzon, várjon egy percet, és távolítsa el. Csodákat művel a ragacsos maradványok eltávolításában.

dave thieben
2015-07-11 00:28:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tartson kéznél néhány lakkhígítót (bármely hardverboltban megvásárolható). Erős oldószer a hígításhoz (nyilván) és a festék eltávolításához, de a ragasztókon is fantasztikusan működik, és nem fog maradékot hagyni. billentessen néhányat egy papírtörlőre. legyen óvatos, ha a felület, amelyen használja, festett. a ragasztó könnyebben fog leválni, mint a festék, de ha nem vigyázol, a festék végül leválik.

Nikita
2015-07-11 04:51:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az alkohol ötlet jónak tűnik, de még soha nem használtam.

Ami biztosan működik, az a hő felhordása. A ragasztó hő hatására feloldódik. Ez azt jelenti, hogy a hajszárítót a ragadós maradékkal helyben kell mutatni, hogy az "olvadjon" és könnyebben eltávolítható legyen. Ezért így felmelegíteném, és utána alkohollal ledörzsölném a maradványokat.

És természetesen rájövök, hogy nem minden eszköz alkalmas arra, hogy fejet vegyen. Tehát semmilyen körülmények között soha ne tegyen mikrohullámú sütőbe olyan eszközt, mint egy mobiltelefon vagy egy iPad. Ez veszélyes lehet. Ennek mindenki számára logikusnak kell lennie. Tehát semmilyen körülmények között soha ne próbáljon meg hátlapot vagy főzni egy eszközt. Lehet, hogy eltávolítja a ragadós nyomot, de teljesen megsemmisíti az iPad készülékét, és esetleg a mikrohullámú sütőt is felrobbantja.

A hajszárítónak a ragacsos maradékkal való részének "túlélhetőnek" kell lennie az i-Pad számára

Justin Brown
2016-08-22 06:00:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ha van hozzáférése autóipari garázshoz, fontolja meg a Fékfolyadék eldobását egy eldobható törülközőbe vagy vattacsomóba, és törölje minimális mennyiségű fékfolyadékot a tapadó gumira. Fel kell oldódnia és kis erőfeszítéssel el kell törölnie.

Legyen azonban óvatos, mivel a fékfolyadék megtámadja a műanyag, gumi és festett felületeket, amelyek valószínűleg átlátszó bevonatot is tartalmaznak. Ideális esetben próbálja ki egy rejtett területen, hogy tesztelje, káros hatással lesz-e a felületre.

Mivel egy festetlen alumínium felületet említ, úgy tűnt, ez rendben lehet.

RichardBernards
2014-12-11 14:14:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Itt van a hibabiztonságom: dörzsölje rá a mogyoróvajat, és hagyja néhány órán át ülni. Ezután tiszta és nedves ruhával súrolja le.

Valami a mogyoróvajban felszabadítja a ragasztókat. Míg az alkohol ugyanezt teheti, amikor az alkohol megérinti a képernyőt, maradandó nyomokat hagyhat.

Laurent S.
2015-07-11 02:46:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az aceton valószínűleg a legjobb ragacsos maradékeltávolító, amit valaha is használtam, de technikailag nem életfoglalkozás, mivel nem olyan szokásos dolog, hogy kéznél van.

jCisco
2015-07-11 05:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Először az Acetone-t fogom javasolni, vagyis a körömlakklemosót. Kérjük, tegye meg, ha közel 100% -os acetont szerez egy boltból.

Figyelmeztetés:

Az aceton tűzveszélyes . Éget, mint a benzin.

Az aceton megeszi a műanyagokat - Számos műanyag alapja, ezért a műanyagokkal való érintkezés nem ajánlott, mivel megtámadja őket.

I javasoljuk, hogy ventilátorral dolgozzon a munkaterületén a belégzés kockázatának csökkentése érdekében, és ez segít az elpárolgó aceton eloszlásában a tűzveszély közvetítése érdekében. mint lángon.

 • Tesztelje, hogy az aceton megtámadja-e az eltávolítani kívánt szalagmaradványokat egy tesztelemen. Ha így tesz, folytathatja.
 • Fontos, hogy vegyen egy acetonnal borított q-hegyet, és az ipad hátoldalán lévő kis foltra dörzsölje q-tip-ével. Ne nyomja túl erősen, és várja meg, amíg megszárad, ami néhány másodpercet igénybe vehet.
 • Vizuálisan és érintéssel ellenőrizze, hogy nem történt-e reakció. Az elszíneződés és a textúra megváltozhat, ha az iPad hátlapján lévő anyag reakcióképes az acetonnal.

Ha jó, akkor legyen, akkor az aceton megtámadja a legtöbb ragasztóanyagot és műanyagot, amelyet szalagokban használnak. Az aceton könnyen elpárolog, ezért csak addig dolgozzon, amíg el nem távolítja a maradék nyomokat.

Azok az alkoholok, amelyek nagyon erősek az etil- és metiltípusok közül, alternatívak, de többnyire ugyanazok a figyelmeztetések érvényesek, csakhogy nem szabad reaktívnak lennie semmilyen műanyaggal.

Hasznosak lehetnek azok eltávolítására, amelyeket az aceton nem pusztított el, és önmagukban.

fredley
2014-12-11 17:31:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mivel Ön mindenképpen új matricát fog felhelyezni, a legjobb az, ha egyszerűen az új matricát pontosan oda helyezi, ahol a régi volt, lefedve a maradékot.

Jobban reméled, hogy az új matrica teljes egészében eltakarja a régi lábnyomát!
AFAIK Az SE matrica kialakítása nem változott.
De mi van, ha helyette egy Stack Overflow matricát teszek fel?
@Undo Nos, ez egy * teljesen * más kérdés! : P


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...