Kérdés:
Hogyan lehet tárolni a laza CD-ket és más lemezeket anélkül, hogy megkarcolnák őket?
MrPhooky
2015-02-13 18:12:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otthon rengeteg laza lemezem van, amelyeknek vagy elvesztettem a tokját, vagy soha nem volt tokja, és ezek általában karcolódnak és gyorsan használhatatlanná válnak, nem is beszélve arról, hogy még könnyebbek veszíteni, mivel lecsúszhatnak a kis repedésekre, soha többé nem láthatók!

Tud valaki arról, hogyan tárolhatom a laza lemezeket anélkül, hogy megkarcolnám őket?

Azt szeretném, ha nem kellene megvennem egy olyan lemeztárca egyikét, amely sok lemezt képes tárolni - ha ez jó megoldás lenne, de szerettem volna megvizsgálni, hogy vannak-e alternatívák, mielőtt pénzt költenék bármi!

Olyan CD-ket akar, amilyenek? Úgy értem, hogy nem akarod másolni más forrásba, például pl. HDD?
@EroSennin Inkább megtartanám a CD-ket, de ha más nem, akkor lehetősége lenne digitális hordozóra átvinni őket!
Ez már nem 1999. Másolja a CD-ket a számítógépére / telefonjára, majd tárolja orsóban a szekrényben. 10 év után keresse meg újra és dobja ki őket, mert nem tesznek mást, csak helyet foglalnak.
Négy válaszokat:
Zaaikort
2015-02-14 17:55:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mindig szabványos A4-es nyomtatópapírt használok. Nagyon olcsó és szinte bárhol elérhető.

Helyezzen minden lemezt egy darab papírra, közvetlenül a közepén. Ezután hajtsa be a hosszú széleket, majd hajtsa be a rövid széleket, ahogy a képen látható. (Legyen elég szorosan illesztve, hogy a lemez ne csúszkáljon a boríték belsejében, mert a papír elméletileg kissé súroló.)

Ennyi. Nincs szükség szalagra, a lemez nem csúszik ki könnyen a borítékból.

A4 paper CD cover

Szeretem ezt a módszert - nem igényel semmi újat, és könnyen felcímkézhetők és elraktározhatók!
Ez valóban működik, és ha a hosszú széleket kissé nem párhuzamosan hajtja végre az oldalakkal, akkor be tudja tolni a keskeny végét a szélesebb végbe, és lezárni a borítékot.
Dave45
2015-02-13 19:39:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CD-orsót használok - akkor kapja meg őket, amikor tömeges üres CD-ket és DVD-ket vásárol. Ez rendbe hozza őket, és viszonylag karcmentesen tartja őket. Bár rendben tartja őket, a problémát csak a sorban viszi át, amikor a CD-t be akarja tölteni a veremből. ne használja nagyon gyakran.

Ero Sɘnnin
2015-02-13 19:03:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ugyanabban a helyzetben voltam, és három dolgot tettem:

1. Egyetlen CD tokok

2. Műanyag csomag típusú tok

3. Külső merevlemez

Az egyes CD-tokokat használom a játékok tárolásához. Bár ez nem megfelelő módszer minden egyes CD-jének tárolására, használható a fontosak tárolására (pl. Konzolos játékok, Premium szoftver stb.).

Nem vagyok biztos benne, mi általában úgy hívják őket, de egy vagy két CD-hez (front&back) vannak, olcsók, megakadályozzák a karcolódást és tartósak. Hagyok egy leírást róla, mivel nem tudom, hogy hívják:

Műanyag csomag, benne valamilyen műanyag szál, hogy megakadályozza a CD-k karcolódását. Két oldalán két tárolóhely van.

Ha van egy csomó CD-je (kevésbé fontos, de még mindig hasznos), a HDD megvalósítható, de természetesen időigényes a fájlok CD-ről HDD-re másolása.

IMO a lemeztárca nagyon hatékony az amatőr javaslataimhoz képest: P

Donya Wilkerson
2016-12-30 08:39:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Használhatna műanyag fagyasztótáskát buborék borítékkal. A végső megoldás egy műanyag CD-tok.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...