Kérdés:
Mi az ideiglenes megoldás a sérült karosszéria esetében?
Flair
2015-07-10 13:04:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mit használhatok a karcos rész megóvásához a rozsdásodás ellen? Ideiglenes megoldást keresek egy-két hétre, amíg lesz időm megjavítani.

enter image description here

Tudja tisztázni, hogy az érintett terület műanyag vagy fém felület-e?
Hat válaszokat:
Steve Matthews
2015-07-10 17:04:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Úgy tűnik, hogy a sérült képek egy ABS műanyagból készült lökhárítón vannak, és ezért nem rozsdásodnak meg.

Ha fémlemezről lenne szó, akkor az ideiglenes javítás a körömlakk csobbanása.

Itt kíváncsi, hogyan határozhatja meg ezt?
Úgy tűnik, hogy ez a kép a jármű hátulján található, közvetlenül a hátsó lámpa alatt. Nézze meg, hogyan van öntve a dörzsölősáv a panelbe, és hogy a panel hogyan hajlik az autó körül. Nagyon olcsó és ütésálló műanyagban könnyen előállítható, fémben nagyon drága előállítani.
Chenmunka
2015-07-10 14:58:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az érintett terület fölött egy kis adag zsír megtartja a vizet.

A megfelelő javítás idején könnyen eltávolítható, és nem fenyegeti a túl agresszív szalagragasztó további károsodásának kockázatát.
A zsír esőben esni fog.

A zsír összegyűjti az út szennyeződését, miközben tovább halad, de ez tapad a zsír felületéhez, és szükség esetén könnyen eltávolodik.

holroy
2015-07-10 14:07:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szalag a mentéshez!

Ha egy-két hetet beszélünk, akkor viszonylag alacsony a rozsdásodás veszélye. Ha a másik oldalon biztos akar lenni, akkor meg kell védenie a területet a nedvesedéstől, és hozzáférnie kell a levegőhöz, amely a rozsdásodáshoz szükséges.

Használjon egy kis ragasztószalagot a borításhoz. a karcolásnak elégnek kell lennie a szárazon tartáshoz és a levegőbe jutás korlátozásához. Akár fekete szalagot is kaphat, ha aggaszt az esztétikai szempontok miatt.

Szerkesztés: Gyorsjavítás vagy sem ...

Szalag (vagy zsír használata, ahogyan azt egy másik válasz javasolja) ) gyorsjavítások, amelyeket könnyen vissza lehet állítani. Ragasztó vagy körömlakk használata (amint azt a többi válaszadó javasolja) kissé tartósabb, és nem olyan könnyű eltávolítani, ha később a valódi javítást szeretné megtenni.

Lényegében az eddigi legtöbb válasz fő gondolata az érintett terület leplezése. Vigyázzon azonban arra, hogy bármilyen fedelet is használjon, az nem hoz létre többletmunkát, ha valódi javítást szeretne végezni (azaz el kell csiszolni az előző javítást, amikor egy könnyebb mosási művelet elegendő lehetett volna).

NAGYON azt tanácsolom, hogy ne használjon ragasztószalagot. Megkockáztathatja, hogy most több festéket húz fel, amikor van éle, amelyet húzni kell.
@Devin pontosan mit gondoltam, mielőtt feltettem volna ezt a kérdést, majdnem elhittem Holroy válaszát. Köszönöm a hozzászólásod.
Ha festékének olyan élei vannak, amelyek valószínűleg leválnak a ragasztószalag eltávolításakor, akkor nagyobb problémája van, mint a képen látható néhány jel.
Soha nem javasoltam volna ezt a választ, ha fennállna a kár kiterjesztésének enyhe kockázata
@holroy A festék csorba. Most már van egy szabad festéke. A ragasztószalag elég ragadós, és elég nagy lesz a húzóereje, amikor eltávolítja a festéket. Ezenkívül nem szabad ragasztószalagot használni az autó festékén. Rémálom, amit el kell távolítani.
@devin Elismerem, hogy tapasztalataink eltérnek az autófesték és a ragasztószalag tekintetében.
Terry
2015-07-10 18:11:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ha a lökhárítója műanyag, nincs esély rozsdára. A rozsda oxidálja a fémeket.

Ha fém, akkor néhány réteg PVA-ragasztó megvédi a fémet, és nem néz ki olyan rosszul, mint a szalag vagy a zsír.

Kicsit később kibővítem a válaszomat.
msouth
2015-07-10 23:18:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ismerek olyan embert, aki viaszt tett egy rozsdafoltra, hogy megakadályozza a további víz / oxigén bejutását. Sokáig nem tért vissza rá, de amikor végre újra megnézte, a rozsda nem terjedt el. Ez, ha jól emlékszem, az autó védett területén volt, így előfordulhat, hogy nem olyan könnyen alkalmazható a külső károkra. Gyors megoldás lehet valakinek, úgyhogy gondoltam megemlítem.

hildred
2015-07-11 11:10:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egy spray-alapozót használnék, mivel a javításkor nem kell eltávolítani.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...