Kérdés:
Hogyan távolíthatom el a parafát egy borosüvegből, ha nincs dugóhúzóm?
starsplusplus
2014-12-11 18:41:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hogyan tudom eltávolítani a parafát egy borosüvegből anélkül, hogy az a borba esne, amikor nincs dugóhúzóm?

Nem karimás dugókról vagy részben dugókról beszélek kiáll már a palackból, de az ilyen módon elhelyezett normál dugókról:

wine-bottle-cork

Képforrás.

Megpróbáltam ujjaimmal kihúzni a parafát, de nem tudtam megfogni, mert a parafa az üveg nyílásához simult. Mi mást tudok csinálni?

Ha valóban el kell jutnia a tartalomhoz, és nincs kéznél szerszám, akkor mindig letörheti a nyakát, de akkor vigyázzon a kis üvegdarabokkal
öt válaszokat:
JSW189
2014-12-11 20:12:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cipő módszer

A dugóhúzó meglazításának egyik módja az, ha leveszi a cipőjét, az üveg alját a lábfuratba helyezi (az üveg védelme érdekében), majd a cipőt a kőfalnak csapja többször, amíg a parafa ki nem ereszkedik az üvegből. Ez a videó jó bemutatót nyújt. Csak próbálkozás előtt vegye ki a kapszulát.

enter image description here

Ez a nő adaptálta ezt a módszert könyv használata cipő helyett.

Házkulcs-módszer

A parafadugót ház- vagy autókulccsal is eltávolíthatja. Válassza ki az egyik házkulcsot, és helyezze be a parafába 45 fokos szögben. Addig nyomja a kulcsot, amíg annak nagy részét be nem illeszti a parafába. Ezután néhányszor csavarja körül a parafát, és húzza fel, ahogy teszi, fokozatosan kihúzva a parafát az üvegből.

Ez a videó hasznos lehet.

enter image description here

Paper Clip Method

enter image description here

Forrás.

A gemkapocs módszer fantasztikus! Ezt biztosan kipróbálom!
A cipő módszer teljesen nem teszi téged idiótának. lol, remek ötletek.
Már sikeresen alkalmazom a cipő módszert, amely pénztárcával is működik (vagy ahogyan meg van határozva, könyvvel, de legalább egy cipő vagy pénztárca valószínűleg mindig kéznél van, míg egy könyv ...). P.S: nem működik egy meggyújtással ...
James Webster
2014-12-11 18:54:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A legelérhetőbb megoldás azoknál a tételeknél, amelyekhez valószínűleg gyorsan hozzáférhet, például a parafa üveg be tolása a kés vagy kanál tompa végével stb.

enter image description here

Óvatosan csavarozva egy csavart a parafába, kapsz valamit, amivel megfoghatod a parafa kihúzását. A fogók hasznosak lesznek.

enter image description here

További megoldások vannak itt.

Honnan tudod, hogy képes leszel végig tolni, ha megpróbálod betolni? Elég nehéz néha kihúzni a parafát *; amikor benyomja, az üveg tartalma és a nyomás ellened hat.
Szeretem a másik megoldásodat.
Egy hosszú gipszkarton csavar jól működik, azt szeretné, hogy végig érje, hogy minél nagyobb tapadást kapjon.
Hogyan segít a parafa tolása? Azt hiszem, hiányzik itt valami.
Ha a parafa az üveg belsejében van, a folyadék kijuthat.
@JamesWebster De ha a folyadék a palackban van, hogyan juttatja be a parafát? A dugók többsége légmentesen záródik - végül is ez az egész a borod parafázásának.
Az üveg nyakában van egy kis levegő, amely összenyomható. Ez ugyan növeli a nyomást az üveg belsejében, de nem annyira, hogy lehetetlen lenne a parafát egészen bejuttatni.
Igen, láttam olyan embereket, akik üvegcseppekkel próbálták betömni a parafát. Nehezebb, mint gondolnád.
Szeretem a csavaros ötletedet! .... nem lenne könnyebb használni a kalapács karmát, mint egy fogót?
@Shokhet még nem próbáltam ki, de számomra teljesen hihetőnek hangzik. Engedje meg, és tudassa velünk!
Nem iszom gyakran, így eltarthat egy ideig .... ;-)
Gyakorlatilag soha nem iszom bort .. De amikor otthon éltem, a szüleim igen. Részmunkaidős pultosként néhány dolgot megtanítottak nekem.
Amúgy is ritkán kapok alkalmat ezek gyakorlására, mivel minden bor, amelyet iszok, csavaros tetejű!
Ha nem sikerül kihúzni a parafát, akkor próbálkozzon azzal, hogy először egy jégszedő segítségével lyukat képez a parafában. ezután könnyen benyomhatja a parafát az üvegbe.
AesculusMaximus
2015-06-23 10:57:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyomja be a mutatóujjával (igen, nyomja meg erősen!). A kisujjadat a palack nyakában kell tartanod ahhoz, hogy kiöntsd az első poharat, hogy megakadályozzuk a parafa lyukba verését.

Laurent S.
2015-06-24 18:15:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egy másik alternatíva lehet a fecskendő használata:

  1. Húzza a dugattyút a maximálisra. a folyadék és a dugó között
  2. nyomja a dugattyút

A fecskendőből érkező levegő alulról nyomja a parafadugót. Ha nincs dugóhúzó esélye, akkor nincs fecskendője sem, de hé, ki tudja?

Mce128
2015-06-23 09:02:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Személyesen tanúsíthatom a kulcsfontosságú módszer működését. Sokkal jobban működik azonban, ha két kulcsot használ. Minden kulcsot a James Webster diagramjában látható szögben helyez be, de a kulcsokat 90deg elfordítja a behelyezés előtti helyzetből, hogy az első ne akadályozza a második kulcs bejutását. Ezután egyszerűen húzza a kulcsokat az üveg nyakába, miközben húzza, és ez kissé megkönnyíti az eltávolítást erőfeszítés szempontjából. Második előnyt kap ez a módszer azon túl, hogy nyilvánvaló, hogy a kulcsok egymással szöget zárnak be, és így jobban megtartják a parafa belsejét. Ez az előny az, hogy most a billentyűk SOKKAL jobb szögben vannak, amelyeken meg lehet kapaszkodni, miközben megpróbálják kihúzni a parafát, és szintén elősegíti a parafa említett elfordulását, amikor emeljük, anélkül, hogy megsérülne az ujjaival a kulcs (ok)

Egy másik, meglehetősen hatékony módszer az, hogy egy vékony, rugalmas pengét veszünk, például csontozó kést (vagy bármilyen vékony és rugalmas, de erős anyagcsíkot, legyen az fém vagy műanyag) és dolgozzuk a parafa és az üveg közé. Ezután használhatja a parafa oldalról történő összenyomásának kombinációját a kis hézaggal, amely beengedi a levegőt, miközben eltávolítja a parafát, hogy a parafát a palack nyaka belsejéből elengedje. Ez még jobban működik két ilyen szalagnál, sőt, van egyfajta koksz eltávolító, amely ezt az elvet használja két ilyen rugós acélcsíknál.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...