Kérdés:
Hogyan melegítsük fel a burritókat a fagyos közepe nélkül?
The Idiot Gamer
2014-12-23 05:40:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amikor burritót teszek a mirowave-be (papírzsebkendőt teszek köré), a közepe fagyasztva jön ki. Szükségem van egy módra ennek megakadályozására.

Eddig megpróbáltam:

  • hosszabb ideig felmelegíteni, forróbbá tenni.

Ez nem sikerült, mert a burrito széle felrobbant, és mártást kapott az egész kezemen.

  • 2 réteg papírtörlő használatával.

Ezzel sikerült rosszabb.

Továbbá nem számít, mennyi időbe telik.

Van egy marhahúsos burritom, amely csomagolásban érkezett.

Meddig van?
Maradék, vagy csomagban jött?
Használjon igazi sütőt?
Ne együk meg, amikor elkészült a főzés? Tapasztalatom szerint az, hogy hagyjuk pihenni egy percig, vagy néhányan kiegyenlítik a hőmérsékletet (tehát a láva / fagyott helyett forró / meleg lesz).
Ha maradék burritója, próbálja meg melegíteni elektromos serpenyőben / serpenyőben, közepes hőmérsékleten, és fordítsa meg 2 percenként. Köszönd meg később.
Azért nem működik jól a fagyasztott élelmiszerek mikrohullámú sütése, mert a jég nem szívja fel jól a mikrohullámokat. Ha jó ötletre van szüksége a mikrohullámok működésével kapcsolatban, olvassa el ezt a cikket. https://what-if.xkcd.com/131/
Tíz válaszokat:
apaul
2014-12-23 05:44:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem biztos benne, hogy ez egy életre szóló válasz, de ...

Csak főzzön alacsonyabb teljesítmény mellett még egy kicsit. Például 3 perc magas hőmérsékleten, próbáljon meg 4 percet közepesen.

Vagy fontolja meg először a burritók felolvasztását:

A legegyszerűbb módszer az, ha inkább hűtőszekrényben tárolja őket. mint a fagyasztó, ha várhatóan néhány napon belül felhasználja az egész csomagot.

Vagy megpróbálhatja használni a mikrohullámú olvadás beállítását, de ez általában néhány percet vesz igénybe, majd a szokásos módon a magas hőmérsékleten főzheti őket.

néhány furattal késsel vagy villával is bedughat néhány lyukat a burrito-ba, amelyek elősegíthetik a közepének felmelegedését.
Véleményem szerint ez nem indokolja a teljes választ, de a mikrohullámok belülről kifelé történő fűtésével kapcsolatos hagyományos ismeretek mindig és mindig is marketinggátak voltak. A rádióhullámok vízmelegítéssel (szinte minden étel vizet tartalmaz) szükségszerűen a rádióhullámokat elnyeli az első víz, amellyel találkoznak. A "bőrmélység", ahogy nevezik, a 2,4 GHz-es víznél (igen, 2,4 GHz, nézze meg a matricát és hasonlítsa össze a WiFi-routerével) valahol 1/16 hüvelyk és 1/8 hüvelyk között van, attól függően, hogy mennyi energia van szerinted még mindig hasznos. Ezen túl pusztán a héjatól a középpontig vezető képesség.
@AaronD Ha be tudnád csomagolni ezeket az információkat egy javasolt megoldással, amely kiválóan kiegészítené a választ. Talán a burrito főzése kibontva és szétterítve (hogy nagyobb felületet nyújtson) megfelelne a tudománynak, ahogy azt elmagyarázta.
AaronD
2014-12-24 00:25:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A megjegyzés kérésre válaszul konvertálva:

A mikrohullámok belülről kifelé történő fűtésével kapcsolatos hagyományos ismeretek mindig is marketinggátlók voltak. A rádióhullámok vízmelegítéssel (szinte minden étel vizet tartalmaz) szükségszerűen a rádióhullámokat elnyeli az első víz, amellyel találkoznak. A "bőrmélység", ahogy hívják, a 2,4 GHz-es víznél (igen, 2,4 GHz, nézze meg a matricát és hasonlítsa össze a WiFi-routerével) valahol 1/16 hüvelyk és 1/8 hüvelyk között van, attól függően, hogy mennyi energia van szerinted még mindig hasznos. Ezen túl pusztán a héjról a központra történő vezetés.

Hogy ezt hogyan kezeljem, abban nem vagyok teljesen biztos, mert általában ez nem jelent számomra akkora problémát. Hajlamos vagyok egy még mindig lezárt műanyag zacskóban túlhúzni a cuccokat, hogy megpróbáljam elkerülni a víz elpárologtatásának „holdkőzet” hatását (nem mindig működik), majd elfelejtem, miközben egy ideig a mikróban ül. Mire rátérek az ellenőrzésre, vagy megolvad vagy természetes módon kiegyenlíti a vezetés révén, így ehetővé válik.

Az apaul34208 javaslata annak kibontásához valószínűleg működni fog. Hacsak nem fagyott meg. És újra vissza kellene tekerni, ha így akarja megenni, ami valószínűleg nem lesz ugyanaz a csomagolási minőség, mint eredetileg. (Hagyom, hogy eldöntsd, jó-e vagy rossz.)

A "vezetéssel kiegyenlített" ötletnek van értelme, láttam a mikrohullámú sütéshez szükséges főzési utasításokat a csomagoláson, amelyek ajánlották a melegítést és néhány percig állni vagy pihenni.
IGEN, ez nagyon hibát okoz nekem, és ezt meg kellett próbálnom elmagyarázni a [kérdésem] (// lifehacks.stackexchange.com/questions/115/quick-way-to-defrost-food/) hozzászólóinak anélkül, hogy úgy hangoznék egy átlagos okos ember!
Kris
2016-01-25 17:14:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A burritók egyike azoknak az ételeknek, amelyek sütőben mindig jobban felmelegszenek.

Ha csak mikrohullámú sütőt használ, vegyen elő mikrohullámú gőzölőt vagy rizsfőzőt. A gőz sokkal jobb munkát végez, ha a hőt az ételbe juttatja. Ennek további előnye, hogy nem szárítja ki a tortillát.

William Deans
2014-12-23 17:13:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A múltban burritókat tettem vízbe és melegítettem. Aztán egy kanállal megkevertem őket burrito levest készítve. A keverés egyenletesen osztja el a hőt, de a burrito leves lehet, hogy nem tetszik.

Nem biztos abban, hogy ezt miért vonták vissza, ez életmentőnek tűnik, bár, mint mondja, a Burrito leves nem biztos, hogy mindenkinek tetszik.
Jason Hutchinson
2014-12-26 21:17:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tegyen egy pohár vizet a burritóval együtt a mikrohullámú sütőbe. A mikrohullámú sugárzás jobban szét fog terjedni, és segít megakadályozni, hogy a burrito belseje napalmmá váljon és ne melegedjen túl.

Kipróbálhatja szakaszosan is. Kezdje a mikrohullámú sütővel néhány percig valódi kis teljesítmény mellett, amíg a burrito kissé felmelegedik. Ezután főzze az út hátralévő részében nagy teljesítmény mellett.

Thoraldus
2016-03-06 04:16:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Először a leolvasztási ciklust használom, majd 50% -ra, majd 30% -ra váltok. Az időzítés attól függ, hogy hány darabot csinálsz egyszerre. Rendkívüli segítséget nyújt egy "inverteres mikrohullámú sütő" is - az inverteres technológiával a mikrohullámú sütő valójában folyamatos frakcionális energiát tud adni a főzőkamrába ahelyett, hogy az egységet teljesen be- és kikapcsolná.

Beverly Hornick
2017-10-01 05:08:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vigye a burritókat fagyasztóból hűtőszekrénybe néhány órára vagy a mikrohullámozás előtti napon. Főzzön nagy teljesítményű 1 - 1,5 percig. Tökéletesek

Stefhan Chambers
2019-01-21 11:46:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vágja félbe az áramellátást. Kétszer hosszabb ideig főzzük. Nekem működik, de tetszik a köröm ötlet. Ez egy mikrohullámú burrito, nem pedig 5 csillagos étkezés. Érdemes megszokni, hogy mindkét irányba szemét lesz. Ez egy mikrohullámú burrito az isten szerelmére.

Az elfogadott válasz már ezt mondja. Bár a teljesítmény felére csökkentése nem fogja megduplázni a főzési időt, mivel az abszorpció nem lineáris.
jack b rogers
2018-07-26 06:29:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kiváló mikrohullámú sütő Burrito héj előkészítése

  • Öblítse le a burritót a csap alatt (igen, nedvesítse meg)
  • Tegye nem papírlapra (legjobb)
  • Mikrohullámú sütő 50% -os teljesítmény mellett 2 percig
  • Hagyjon 2 percet pihenni
  • 30 másodpercig teljes időtartam
  • Várjon 5 másodpercet
  • Teljes időtartam 30 mp
xucchini
2014-12-24 12:53:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kalapítson egy nagy szöget a burrito-ba, mielőtt mikrohullámmal megmosta. Ez elősegíti a hő vezetését a burrito közepére.

A mikrohullámokban lévő fém általában nem jó ötlet, különösen két különböző fém (az acélszeg + az alufólia, amely a burritón lehet). Keresse meg a "fém mikrohullámú sütőben" elemet a YouTube-on, hogy megtudja, mire gondolok.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...