Kérdés:
Hogyan lehet csendesen kinyitni a redőnyöket
Martin
2015-07-12 00:47:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Néha sokáig maradok, és ha besötétedik, általában felkapcsolom a lámpákat és bezárom a redőnyöket abban a helyiségben, ahol vagyok, hogy a szomszédaim ne lássák, mit csinálok (programozás) .

Jelenleg nyár van és elég meleg a régióban, ahol élek. Ezért akarom az éjszakák folyamán kinyitni az ablakokat és természetesen a redőnyöket, hogy a hűvös levegő bejöjjön.

Most van egy kérdés: Amikor végre lefekszem, azt akarom, hogy nyitott ablakok és redőnyök abban a helyiségben, ahol voltam, de azok kinyitása nagy zajt ad - és ezt szeretném elkerülni az éjszaka közepén.

Mit tehetek azért, hogy képes legyek hogy a redőnyöket csendesebben nyissa ki?

A redőnyök nagyon hasonlítanak a Wikipedia cikk képén láthatóakra. Nyilvánvalóan valamilyen műanyagból készülnek:

roller shutter

Sokat segít megnyitni őket lassan, de még mindig sok zaj. Megpróbáltam olajozni őket, de ez semmit sem változtatott.

A problémáról készült videó hasznos lehet, nehéz meghatározni, hogy zaj keletkezik-e a szegmenseket széthúzó motor vagy a pálya mozgása miatt. Ha leírnád a pontos forrást. Ellenőrizted azt is, hogy mennyire hangos valójában másutt az épületben vagy a környéken. Meglepődnél, mennyire más lesz a hang kint, és milyen gyorsan esik le.
@jCisco Nincs motor, ezeket manuálisan működtetik. A zaj pontos forrását nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy ennek (olcsó?) Műanyagnak minden egyes darabja zajt okoz. Később megpróbálom a többi javaslatát.
Három válaszokat:
RedSonja
2015-07-13 13:06:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pontosan ilyen redőnyeink vannak, és ez nagyon gyakori zaj bármikor, különösen nyáron, amikor az emberek napközben leteszik őket.

Az a módom, hogy ezt halkan tegyem, az, hogy lassan és egyenletesen húzzam a zenekart. Még mindig zajt ad, de nem hangos vagy hirtelen. Amikor majdnem a tetején van, lassítson még jobban, hogy elkerülje a durranást, amikor a végére ér.

Valójában itt az emberek hajnali 6-kor szoktak kelni, így ezek a dolgok akkor mennek fel, és ez egy zaj, amelyet megtanulsz kihallgatni, például templomi harangok vagy újságkiszállító moped.

Igen, a lassú és egyenletes húzás eltávolítja a zaj nagy részét, de a modelltől függően továbbra is sok zaj marad. Szeretném tudni, hogyan szabadulhatok meg ettől.
Sikander
2015-07-12 22:56:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miért nem használ összehajtott takarót vagy bármilyen szövetfüggönyt, amelyet valahogyan rögzíthet, függetlenül attól, hogy a redőnyök zárva vagy nyitva vannak? Ezután éjjel könnyen eltávolíthatja a takarót, ha hűvös levegőt szeretne. De egy dologra, amire gondolnia kell, és óvatosnak kell lennie, az a takaró biztonsága az Ön lakóhelye, valamint a szoba és az ablak helye szerint.

Igen, a takaró egyszerű megoldás lenne. Azt hiszem, mennem kell takarókat venni.
Keressen olyan legördülő függönyöket is, amelyeket vagy könnyen el lehet készíteni, vagy a közelben lévő boltban kell megvásárolni
Daniel Griscom
2015-07-12 02:41:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A redőnyök valószínűleg nagy membránként működnek, zárásukkor rezegnek és zajokat okoznak. Próbáljon valami rugalmasat (pl. Törölközőt) tartani a redőnyöknél, amint azok felgördülnek, hogy csillapítsa ezt a rezgést és így a hangot. Azt hiszem, ez a legjobban a teteje közelében működne, ahol eltűnnek a házban (és így meghajlanak és vibrálnak).

Nem tudom miért, de ez nem segített.
Sajnálattal hallom. Hasznos lehet az @jCisco javaslata egy videóról, vagy akár a teljes szerelvényről.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...