Kérdés:
Az LPG-m kifogy, amíg főzök, mit tegyek most?
Cary Bondoc
2014-12-13 13:13:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Magamtól élek, és néha az LPG-m ( cseppfolyósított gázolaj - üzemanyagtartály) kifogy a gázból, miközben még főzök, és szükségem van rá. Ez befejezetlen ételt eredményez. Éhes vagyok, és még mindig el kell mennem dolgozni, mit tegyek?

Néhány tevékenység, amelyet elvégzek:

  1. Csak hagyja ott a befejezetlen ételt és főzze meg később, amikor visszatérek újratöltött LPG-vel. De ez nem mindig jó, mert az étel nem biztos, hogy jó állapotban van ezekben a hosszú órákban.

  2. Kérjen meg valakit, hogy főzze meg nekem - én csak ezt, ha elég ismerős vagyok a körülöttem élő emberek számára.

  3. Egyél akkor is, ha még nincsenek főzve - egyszóval, EEEWW! Ez teljesen attól függ, hogy milyen ételről van szó.

öt válaszokat:
nicael
2014-12-13 15:03:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tartson további LPG-t a legközelebbi biztonságos helyen, amellyel kicserélheti a régit. Nem hiszem, hogy ha már előkészített egy tartalék LPG-t, sok időt fog fordítani a cserére.

Azt is tudni kell, hogy mennyi gáz maradt a palackban. Az originlpg.com.au azt javasolja, hogy ellenőrizze, mennyi üzemanyag maradt a gázpalackban, nehogy váratlanul elfogyjon belőle:

Ha LPG-palackokat használ, a melegvíz-teszt segítségével ellenőrizheti, hogy mennyi gáz maradt. Óvatosan öntsön forró vizet a palack oldalán, majd néhány pillanat múlva futtassa le a kezét rajta. Hűvös érzés lesz megérinteni a gáz szintjén. Természetesen óvatosan járjon el a meleg víz kezelésekor.

Leszavazás: lényegében azt állítja, hogy megpróbálja elfogyni az LPG-t, a kérdés azt kérdezi, hogy mit tegyünk, ha az LPG elfogy.
A helyzetedre való odafigyelés nem életfeltörés a feledékenyeknek?
apaul
2014-12-14 09:04:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az ételtől függően kipróbálhat egy Flambét, alapvetően egészséges alkoholt adhat az ételnek, és felgyújthatja, hogy az ételt az út hátralévő részében elkészítse.

Ha az étel, amelyet főz, nem ízlik alkohollal átitatva, akkor is felhasználhatja a magasan bizonyított alkoholt üzemanyagként az étel elkészítéséhez. és meggyújthatja, majd a másik serpenyőjét a nyílt láng felett tarthatja. Vigyázzon, bár az alkohol hajlamos szinte láthatatlan kékes lánggal égni, ezért meggyulladhat anélkül, hogy kinézne.

A lángolás nem ad elegendő energiát a tojás biztonságos elkészítéséhez. A Flambe célja általában csak a „show” és a szeszesital etanoljának eltávolítása, az íz hagyása után. Kezdetben melegnek érzi magát, de a láng általában csak néhány másodpercig tart. Ritkán van annyi energiája, hogy barnuljon vagy karamellizálódjon a felszíni cukor. Hogy kell ennek főznie az ételt? Ez nem tűnik praktikusnak és nem biztonságosnak. Nagyon kétlem, hogy valóban elkészítené az ételt.
@BrownRedHawk van erre forrás? Ha igen, akkor lehet, hogy erre válaszként eltávolítom a megjelöltet.
12 500 BTU fontonként 2oz 100 alkoholmentes alkohol 1 oz etanol (tiszta) = 0,05 font 625 btus 2 oz 100 literes alkoholban 5 perc propán főzés. A gyakorlatban azonban a láng nagyon gyorsan bocsátja ki hőjét, és nem az ételbe irányul. Pont: tűzhely hője az étel alatt, a láng szinte fölött ég, és a hő tovább halad. Ezenkívül sajnálom a formátumot. Tette mindezt a telefonomon.
Ezenkívül, ha hozzáférhet dörzsöléshez, dematurálódáshoz, metanolhoz vagy hasonló alkoholhoz, készíthet egy sugárkályhát olyan dolgokkal, mint a popcan. Sokkal jobb alkoholfogyasztás (hacsak nem iszod)
Timothy Winters
2014-12-20 11:54:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kenyérpirítót használtam az étel elkészítéséhez, amikor az LPG tartályom elfogyott. Rizsfőzőt is használtam.

Igen, a rizsfőző jó ideiglenes helyettesítő.
Az étel fajtájától függően a mikrohullámú sütő is működhet.
PlasmaHH
2014-12-23 17:19:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Attól függően, hogy mit főz, és milyen időjárási és időjárási viszonyok vannak ebben az időben, kipróbálhatja egy rögtönzött napkollektorral. Teszek ilyet néha kempingezéskor, és a legközelebbi benzinkutató hely túl messze van ahhoz, hogy éhesen járhassak. Csak az alumíniumfóliára és a napfényre van szüksége.

Csak csomagoljon egy kis kartont vagy hasonlót alumíniumfóliába, és rendezze el őket úgy, hogy mind átirányítsák a napfényt arra, amire főzni akarnak. A hő jobb megtartása érdekében tegye egy dobozba, amely belülről fekete, és fedje le a nyitott tetejét (ahová a napfényt irányítja) valami átlátszóval.

Az ilyen steak nem ízlik, de legalább nem nyers ...

Stefan
2019-05-21 03:58:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Használjon egy kis, kempinges butángáztűzhelyet patronokkal, ha van helye.

Könnyen felállíthatók, beindíthatók. Ez egyúttal forró ital készítésének módja egy hosszú autóút vagy piknik alkalmával.

Butane gas portable stove.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...