Kérdés:
Hogyan lehet porosítani a redőnyöket?
Mooseman
2014-12-10 01:07:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az otthonomban vannak redőnyök.

Van egy tollporom, de szörnyű munkát végez, eltávolítva (legfeljebb) az összegyűjtött por egyharmada.

Én is használtam egy szokásos porszövetet, amely jó munkát végez, de az egyes vakok áttörlése túl sok időt vesz igénybe.

Mi lenne a hatékonyabb módszer?

Ez olyan, mintha megkérdeznénk, hogyan lehet a pirítós földi vajat felfelé tenni ... nem lehet megtenni. Ha valaki trükkös gondolattal áll elő. kifulladt.
Miért porolná el a * rolóját?
@bjb568, miért ne tennéd?
@KingShimkus Nincs olyan előny, amelyre gondolni tudnék.
@bjb568 Számomra meglehetősen előnyösnek tűnik, ha kevesebb a por.
@Mast nem értem. Hogyan? Időt és energiát kereskedel ... mire?
@bjb568 Tisztább ház. Ez a szobatisztítás lényege, igaz? Nem mondom, hogy megéri, de az eredmény mindenképpen előnyös.
@bjb568 Tisztaság, allergia megelőzés stb.
Hét válaszokat:
QuyNguyen2013
2014-12-10 03:58:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Azt javaslom, hogy először zárja félig a rolót, majd porszívózzon pamut zoknival. Úgy működik, mint a karikacsapás. Használhat nedves ruhát is. Ha nagyon nem szereti a kézi munkát, a porszívó néha elvégzi a munkát.

Oenotria
2014-12-23 21:31:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vásároljon redőny porvédőt. Használja.

Buy one of these

Ez nem sok életmentés, mivel a legtöbb embernek ez nem fekszik a háza körül. Ahhoz, hogy ez jó válasz legyen, felvehet egy hasonló módszer létrehozásának módját a háztartásban található áruk felhasználásával
nicael
2014-12-10 02:45:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az első tennivaló természetesen az, hogy bezárja őket. Nem zárnám le őket teljesen , mivel az visszatarthatja a port a "redőkben" (hogyan hívhatom őket?).

A következő dolog egy porszívó az ilyen kefével, amely a tömlő végéhez van rögzítve:

big image of small brush

kép a vacuumcleanershop.com webhelyről

GdD
2014-12-10 01:43:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megállapítottam, hogy a vákuum a legjobb eszköz ehhez a munkához, feltéve, hogy van hozzá kefe. Az ecsetet továbbra is végig kell vezetnie az egyes léceken, de sokkal gyorsabb, mint egy ruha. Vannak olyan speciális tartozékok is, amelyek vákuumfúvókára kerülnek, amelyek egyszerre több lécet tisztítanak.

William the Pleaser
2014-12-10 04:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vedd le őket, teljesen kihúzva hagyva őket. Ezután tegye őket forró, szappanos vízzel teli fürdőkádba. Ha nagyon rosszak, akkor vegyen be egy olyan gyengéd zsíroldószert, mint a Simple Green.

Hagyja őket egy kicsit áztatni, óvatosan mossuk őket, hogy fellazítsák a port és az olajokat. Ezután a zuhany segítségével öblítse le őket.

Ivaylo Strandjev
2015-06-14 12:28:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az én esetemben ilyen redőnyök van egy erkélyen, amely egy nagy körútra néz, így elég gyorsan koszosak. Tisztításuk a következő - teljesen kinyújtott és zárt állapotban leveszem a rolót. Ezután kiviszem őket a fürdőbe, és használom a zuhanyomat. Zuhanyzóm rugalmas tömlővel van ellátva, például this one, így ez segít.

Miután öntött egy kis vizet a rolóra, a padlóhoz vagy a falhoz tapadnak. Abban az esetben, ha a redőnyök elég rövidek, a falat használom, különben a padlót használom. Használjon erős vízfolyást, és üsse át a rolót egyik oldalról a másikra. A por szó szerint kifolyik. Előfordulhat, hogy törölközőt kell használnia, ha a redőnyök valóban porosak vagy sárosak. A redőnyök tisztítása ezzel a megközelítéssel sokkal könnyebb, de még mindig kihívást jelent a lakásom számára, mivel kb. 20 van. út. Most eltávolítom a heveder végén lévő kis műanyag részt a rolók emeléséhez (miután néhányra léptem és eltörtem őket :)

A padlóra / falra "ragadt" vak képe hasznosabb lenne, mint egy rugalmas tömlővel ellátott zuhanyzó meglehetősen nagy képe, amely nem ad semmit a válaszhoz.
Nem találtam kisebbet sajnálom. Nyugodtan cserélje le. Nincs egy ragasztott vak képem, és semmi sem lesz látható belőle - csak egy vak a földön. Ki kell próbálni, és kiderül, mire gondolok
anonymous
2015-02-03 01:07:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amikor beköltöztem a lakásomba, kiakasztottam őket az ablakkeretről és lezuhanyoztam őket.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...