Kérdés:
DIY hangszigetelő anyag magas frekvenciákhoz
Elmy
2019-10-14 21:43:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A számítógépem egyes alkatrészei idegesítő, magas hangot adnak ki, mint egy állandó permetezés. Nagyon szeretném csillapítani a hangot, miközben elegendő légáramlást biztosít a számítógép számára. A számítógép be van ékelve az asztalom és egy fiók szekrénye közé, így ott felfüggeszthetek néhány anyagot. De mindaz, amit eddig kipróbáltam, nem csökkentette észrevehetően a hangzást.

Kipróbáltam a buborékfóliát, több ívelt kartonlapot és egy sajnos túl kicsi habdarabot. Még olvastam néhány tudományos tanulmányt a magas frekvenciájú hangszigetelésről, de ezek ipari szempontból íródtak, és vastag MDF lapokat javasolnak a legjobb szigetelőnek.

Mielőtt olyan terjedelmes anyagokat vásárolnék, amelyek nem biztos, hogy működnek végül is szeretném megkérdezni: Melyik anyag, amelyet egy hobbi crafter kéznél tarthat, jól működik, mint a magas frekvenciák hangszigetelője?

PS: Természetesen a problémás komponens megoldaná a zajproblémát, de tegyük fel, hogy ez a kérdés érdekében lehetetlen (legalábbis rövid távon).

A poros hűtőventilátorok, szalagos meghajtók, optikai meghajtók és egyes merevlemezek idővel problematikusak lehetnek, ezért teljesen meghibásodásuk előtt le kell vonni őket. Azonosítsa a rendbontót úgy, hogy egyszerre húzza ki és húzza ki az egyik alkatrészt, amíg meg nem találja az elkövetőt.
A hanghullámok a levegőn keresztül haladnak, ami azt jelenti, hogy ha van nyílás a szellőzéshez, akkor a hang ott fog átjönni. A hang blokkolása a szellőzés lehetővé tétele mellett nagyon nehéz. Egyszerű példa egy ház ajtaja: ha teljesen be van csukva, akkor a hangtompító mennyisége lényegesen nagyobb, mint ha kissé nyitva is lenne. Ez azért van, mert egy kissé nyitott ajtó lehetővé teszi a levegő (és a hanghullámok) átáramlását a repedésen, míg egy teljesen becsukott ajtó megállítja a levegő (és a hang) áramlását, és megköveteli, hogy a hang maga a fizikai ajtón keresztül haladjon. A számítógép javítása lehet a helyes út.
A számítógép monitora síkképernyős vagy CRT? Ez utóbbiakról ismert, hogy a vízszintes söpörési áramkörből nagy hangot produkálnak.
@MikeWaters Ez egy lapos képernyő. A hang kétségtelenül a tényleges számítógépházból származik.
Ebben az esetben jó, amit @Stan mondott. Tapasztalataim szerint nagy valószínűséggel rajongó.
Négy válaszokat:
Chenmunka
2019-10-15 15:38:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Általában az elektronika magas hangja valami visszhangra vezethető vissza. Lehetséges, hogy a hangot a forrásnál el lehet pusztítani a rezonancia megtörésével. Ha egy alkatrész magnetostrikció miatt bocsát ki hangot, akkor csillapíthatja az oszcillációt.

Korábban sikeres voltam, ha egyszerűen blu-tack vagy hasonló anyag foltot tettem a vétkes komponensre.
Ha nem tudja azonosítani az alkatrészt, vagy valószínűleg túl forró, próbálja ki maga az áramköri kártya egyes részeit. Gyakran a tápegység fém háza rezonál, a blu-tack könnyen megöli ezt a zajforrást.

Ez a 8 bites számítógépek korában nagyon gyakori trükk volt. Ezenkívül a régi CRT tévék vonalak transzformátorai érzékenyek lehetnek a magnetostrikcióra, de legalább a síp hangerejét csökkenteni lehet.

virolino
2019-10-15 11:13:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megjegyzés: Azt hiszem, nem sokat tehet a hang csökkentéséért. Valami igazán praktikusra gondolok. Nincs tapasztalatom a zajcsökkentő fejhallgatókról, és nem tudom, hogy alkalmasak-e ezekre a frekvenciákra.


A legvalószínűbb összetevők, amelyek ezt a zajt generálják:

  • tápegység;
  • audio hardver - olcsó vagy nincs elég kondenzátor;
  • a HDD-hez kapcsolódó hardver.

Az áramellátás

Ezt "könnyű" kizárni, ha ideiglenesen kicseréljük az áramellátást egy másikra, egy nem zajos számítógépről. Ha a hang elmúlik, akkor itt az ideje egy új tápegységnek.

Ne feledje, hogy ez a hang jelezheti az említett alkatrész élettartamának végét és az áramellátás megszűnését. , általában más alkatrészeket is magukkal visznek: alaplapot, processzort, merevlemezeket ... Csak Isten tudja, hogy a feszültségek hogyan fognak ugrani.

Ebben az esetben kérjük, cserélje ki az áramellátást ASAP-ra, mielőtt valami javíthatatlan dolog történne - gondoljon arra, hogy elveszíti az összes adatot - azt, amelyet nem tölthet le újra sehonnan.


Az audio hardver

Ideiglenesen tiltsa le az audio hardvert a BIOS-ról . Vagy az dedikált hardver jumper használatával az alaplapon. Olvassa el az alaplap dokumentációját, hogyan kell ezt megtenni.

Ha itt van a probléma, akkor nem sokat tehet. Cserélje ki az alaplapot, vagy csak hagyja kikapcsolva az audiohardvereket, és vásároljon önálló hangkártyát.


A HDD-hez kapcsolódó hardver

Csatlakoztassa le az összes merevlemezt (mindkét tápegységet) és adatok). Esetleg használjon élő CD / CD-t néhány operációs rendszer (Windows vagy Linux) indításához. Ha a hang elmúlik, új alaplapot választ.


MEGJEGYZÉS: több zajforrás lehet. Először érdemes mindent letiltani, majd egyesével engedélyezni őket, amíg meg nem találja az összes zajgenerátort.

Weather Vane
2019-10-15 03:35:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ez a cikk Praktikus hangszigetelés a hangszigetelés nehézségeit tárgyalja.

A sikeres feltörés más módszereket is találhat, például a hang elektronikus semlegesítését, amint arról a Wikipedia cikkben olvashatunk. Aktív zajszabályozás. Az egyik rendszer a piacon zajcsökkentő fejhallgató vagy rügy, bár vannak gyakorlati hátrányai. Más rendszerek fejlesztés alatt állnak, például a Sono.

Vagy keresse meg és cserélje ki a sikoltozó számítógép-alkatrészt.

Hobbes
2019-10-15 15:42:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A számítógépről származó zaj csökkentése érdekében a teljes számítógépet egy dobozba kell foglalnia. Ennek a doboznak meglehetõsen vastag falainak kell lennie hangszigetelõ anyagból (az MDF könnyen kezelhetõ). De nem építhet csak egy dobozt: a számítógépnek ki- és beáramlásra van szüksége. Tehát átjárókat kell építeni a levegőhöz. A labirintus lehetővé teszi a levegő áthaladását, de csökkenti a zajt, de sok helyet foglal el. A labirintus falait hangtompító anyagokkal kell bevonni.

Ha a számítógéped már két objektum közé ékelődik, akkor kevés hely áll rendelkezésre a kívánt dolgok megvalósításához.

Sokkal kevesebb időbe telik a sértő összetevő cseréje, mint egy egyedi doboz felépítése.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...