Kérdés:
Mi a legjobb módja a levélborítékok kinyitásának?
Robert
2015-01-03 13:42:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van egy halom bejövő levelem, amely különböző méretű és alakú borítékokat tartalmaz. Mi a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer a tartalom kinyerésére?

A jelenlegi technikám az, hogy minden borítékot gyorsan megrázok, hogy a tartalmat a bal oldalra ejtsem, majd ollóval vágjunk kb. 1 mm-t a jobb oldalról. oldal. Aztán benyúlok, és kihúzom, ami bent van. Egy kis időbe telik egy köteg boríték elkészítése, bosszantó halom apró szelet marad, és fennáll annak az esélye, hogy egy apró darab tartalmát elvágják, ha a tartalom nem mozdul el, amikor rázom.

Van jobb módszer?

Hú, ez érdekes problémának tűnik! :) De problémáim vannak a probléma teljes megértésével, esetleg néhány kép segítene? Akárhogy is, köszönöm közreműködését, és üdvözöljük a Life Hacks Stack Exchange-en
öt válaszokat:
Jason Hutchinson
2015-01-04 00:39:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Két egyszerű módja van a boríték kinyitásának a tartalom károsítása nélkül:

Levélnyitó

Ez messze a legegyszerűbb módszer, ha van egy. Egyszerűen fordítsa át a betűt, csúsztassa a levélnyitót a felső fedél alá, és csúsztassa végig a tetején, elvágva a boríték tetejét. Nagyon kevés az esély arra, hogy bármit belevágjon, ha megvan a dolga.

A keze

Ez egy nagyon gyakran figyelmen kívül hagyott eszköz a betűk megnyitására . Csak annyit kell tennie, hogy átfordítja a levelet, a jobb hüvelykujját behelyezi a boríték fedelének jobb oldala alá, és feltolja. Ezután helyezze a mutató ujját a bal kezére a fedél alá, és csúsztassa a kezét balra. Ez szinte minden szabványos borítékot kinyit, eszköz használata nélkül.

Joachin Joseph
2015-01-03 14:38:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1. módszer - fagyasztás

Tegye az összes borítékot fagyasztóba két órára. Fagyasztja a ragasztót, és a boríték fedelének enyhe megfordítása késsel segít. A nedvesség miatt aggódhat egy műanyag burkolat belsejébe, mielőtt beteszi a fagyasztóba.

2. módszer - gőz

Vasalja le a a boríték gőz üzemmóddal, és próbálja kinyitni a tömítést. Ez a vízgőz használatának továbbfejlesztett változata, de néha a gőz meggörbítheti a borítékot.

Használhatunk más forrásokból származó gőzt is, például vízforralót vagy forrásban lévő vizet. Gőzölős vasalót használtam, mert pontos a fedélnél és kevesebb erőfeszítést igényel. Ez a módszer azonban időigényes.

3. módszer - mikrohullámú sütő

Tegye az összes borítékot mikrohullámú sütőbe 10-15 másodperc ek és enyhe flipelés a lezárt boríték fedelén elegendő. Ez jó módszer, és megpróbáltam. Ne zsúfolja be a mikrohullámú sütőt borítékokkal, ellenőrizze, hogy a ragasztók mikrohullámoknak vannak-e kitéve.

A mikrohullámú sütő bármilyen papírt megéghet, ha vékony és túlmelegedett. másodperc, ha szükséges. Használja saját felelősségére

4. módszer - Szalag

Ha nem szeretné a borítékot referencia, és nem aggódik a ragasztószalag költsége miatt, majd ragasszon fel egy részét a ragasztószalagra a borítékra, és gyorsan húzza le. Nyílást fog nyitni a borítékban, és így teljesen szétszakíthatja a borítékot.

Szia! Azt hiszem, ez a válasz sok szöget takar :), de a 2. módszerhez nem használhatna más gőzforrást, mint egy vasat? Ez a cikk a [WikiHow] -ról (http://www.wikihow.com/Open-a-Sealed-Envelope#Steaming_an_Envelope_Open_sub) úgy gondolja, és mivel az általad megfogalmazott módszerek nagy része abban a cikkben van, úgy gondoltam, hogy ez segít te! Egy másik dolog, amellyel kapcsolatban aggódtam, a következő: "Mennyire biztonságos a papír elhelyezése a mikrohullámú sütőbe" és "Nem tépi le a ragasztószalag a borítékot, és adhatna hozzá néhány képet annak bemutatására, hogy ez működik". Ezek csak javaslatok, ez jól indul, látszik! :)
@darthnesscoveredthesky 1. Ez az otthoni gyakorlatunk. Leginkább sokan tudják, hogy a fagyasztás és a gőzölés gyakori csapkod a ragasztóhoz. Bármilyen gőzforrás rendben van, de a vasalás pontos ragasztóval és kevesebb erőfeszítéssel. Láttam a linkjét, Két másik módja van. 2. Vigyázzon a mikrohullámú sütő biztonságára, 10-15 másodpercet említettem, sokszor kísérleteztem. 3. Nyilvánvaló, hogy a borítékot ragasztószalag segítségével tépni kell, amelyet már említettünk a "ha borítékra nincs szükség" válaszban
Remek magyarázat! 1+ azért, hogy segítsen megérteni, milyen remek válasz ez valójában, és természetesen azért, mert megírta a bejegyzést :) Úgy gondolom, hogy mindent, amit mondott nekem, be kell szerkesztenie a bejegyzésbe, hogy segítsen másoknak, akiknek szükségük lehet "szakértelemre", de lehet, hogy nem értik. Mert őszintén szólva azt mondod, hogy ezek általános gyakorlatok, de még soha nem tapasztaltam őket :) Úgy gondolom, hogy a 3. módszerhez meg kellene adnod egy "Használd a saját felelősségedre megjegyzést", de megint vannak ezek a javaslatok;
Őszintén szólva, ha a lifehacks állítólag * gyorsabbá teszi a dolgokat, nem vagyok biztos abban, hogy két óra fagyasztóban ennyit segít. .... ez jó hack lehet, ha az illető megkérdezi a boríték elmentésének módjait, de az OP azt írta, hogy "* Mi a leggyorsabb, legegyszerűbb módszer * ...." .... + 1 a többi részhez mégis.
@Shokhet Úgy gondolom, hogy az OP gyors utat akart a boríték kinyitásának folyamatához, nem szabad összetéveszteni a levél elolvasásával.
Nem értem, hogy a fagyasztóban eltöltött két óra hogyan minősül (szavaival) "a boríték kinyitásának gyors módjának". Lehet, hogy könnyű, megtakaríthatja a borítékot is, de természetesen nem gyorsabb, mint amit az OP jelenleg csinál.
@Shokhet OP megemlítette, hogy sokféle méretű levelet kap, és módszere szerint minden borítékot meg kell ráznia, és ollóval be kell vágnia a határt. Ha 50 éves, minden borítékra ugyanezt kell tennie. Ha az 50 borítékot fagyasztóban tudja tartani, mindegyiket egyetlen hajtogatással kinyithatja. Nem kell balra tolnia a tartalmat, és nem kell ollót használnia. Nem fog apró rendetlenségeket létrehozni, és nem kell aggódnia a tartalom elvágásának kockázata miatt. A „leggyorsabb” szó mellett az OP sok nem kielégítő dolgot említett, ez a módszer mindent meg tud oldani.
@Shokhet gyors módja a boríték kinyitásának. Beteheti őket fagyasztóba, és két óra múlva elkezdheti kinyitni. Közben más munkákat is végezhetett. Az említett módszerem nyitási ideje kisebb, mint a módszer nyitási ideje.
Oké, ez igazságos. Nem értettem, mit mondasz; az én hibám. Ennek ellenére * némi tervezést igényel ... talán azért, hogy a válaszának ez a része egyértelműbb legyen, szerkesztheti azt a dolgot, hogy egyszerre nagy számú betűt helyezzen a fagyasztóba, ami valójában a fagyasztó módszer a legjobban működik (szerintem).
subjectivist
2015-01-04 01:00:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A borítékokat úgy nyitom ki, hogy az egyik oldalára ütköztem a tartalmat, majd megragadom a sarkot, és letépem a végét a borítékról. Az összehajtogatott papírszerkezet szilárdsága miatt a vég általában keskeny csíkokban jön le. Ha marad, helyezzen be egy ujjat és tépje le. A levél általában kiesik. Ez gyors, nem igényel szerszámokat, de szükség esetén elmenti a borítékot is.

Ez egy szép, érdekes megoldás a problémára, amely nem igényel semmilyen eszközt; azonban az OP meghatározta a problémájának azt a részét, hogy a boríték végéből mindezen apró papírdarabok lebegtek az asztalán, miután kinyitották őket - ez nem igazán oldja meg a probléma ezen részét. Van más megoldás?
Papírmaradványai vannak az olló használatától. A vég letépése sokkal könnyebb és gyorsabb. Köszönöm, hogy érdekesnek találta a megoldásomat.
Oh! Most már értem a válaszodat! .... azt hittem, azt mondod, hogy tépd le a végét - azt mondod neki, hogy tépje * fel a végét! Most megkaptam :) ..... * ez * jó válasz :)
Igen, a boríték legvégén az összehajtogatott papír zsinórként viselkedik, és azonnal leszakad. A gyakorlással ez gyorsan eljön.
Valamikor meg kell próbálnom. Köszönöm, hogy elmagyarázta! :)
michaelpri
2015-01-03 23:53:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Két nagyon hasznos módszerem van, amelyeket használok.

Használjon kést

Használhat kicsi (fogazott vagy nem fogazott) kést. hogy kinyissa a borítékokat. Csak tegye a kést abba a kis nyílásba, ahol a boríték nincs lezárva, és csak nyissa ki a boríték tetejét.

Használjon popsicle botot

popsicle botot (lehetőleg vastagabbat) is használhat a borítékok kinyitásához. Csak tegye a botot a résbe (ugyanúgy, mint a késnél), és futtassa a popsicle botot az egyik végétől a másikig. Ez jobb, ha nem akarja károsítani a borítékot.

Miért használna a világon egy fogazott kést? Ha gyors, könnyű vágást keres, a nem fogazott sokkal jobb.
Az @Shokhet fogazott gyorsabb volt számomra, mint a nem fogazott
Hm .... egy éles, nem fogazott kés tapasztalataim szerint sokkal könnyebben vágja a papírt, mint a fogazott kés. Kíváncsi vagyok, milyen különbségek vannak a helyzetünkben, amelyek ezt befolyásolhatják; ez furcsa.
Csak annyiban szerkesztették, hogy lehet fogazott vagy nem fogazott. Pedig furcsa.
user1990
2015-01-04 10:19:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van egy kis akkumulátoros vágóm, amely egy nagyon keskeny csíkot vág le a boríték tetejéről, azt hiszem, a Walmart-nál vettem. Egy helyen, ahol dolgoztam, volt egy gépe, amely körülbelül 200 dollárba kerül, ha nagy mennyiségű levél érkezik. Ellenőrizze néhány irodai áruházban, ha ezt az utat akarja megtenni.

Érdekes! Van-e valaha problémája azzal, hogy belevágja a boríték tartalmát?


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...